Επιφυλακτικός ο Γιαννίτσης για τους «58»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Τάσος Γιαννίτσης είχε κληθεί από την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Άννυ Ποδηματά, προκειμένου να πει τη γνώμη του για την ελληνική κρίση και τους τρόπους υπέρβασής της, σε σχετική εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο πρώην υπουργός, πάντως, ρωτήθηκε επίμονα και για τους «58», καθώς ο ίδιος στηρίζει μεν το εγχείρημα, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για το αν θα συμμετάσχει ενεργότερα ή όχι στην επιχείρηση ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς.

Όμως, ο Τάσος Γιαννίτσης

εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός και απέφυγε κομψά να απαντήσει σχετικά με το αν θα εμπλακεί έτι περαιτέρω με τους «58» ή όχι. «Έχω μεταφέρει τις σκέψεις μου εκεί που πρέπει και δεν μπορώ να απαντήσω με ένα ναι ή ένα όχι», είπε χαρακτηριστικά, ενώ άφησε να εννοηθεί πως όσοι μιλούν εκ μέρους του και τον εμπλέκουν σε σενάρια για τις Ευρωεκλογές, δεν… ξέρουν τι λένε. «Δεν έχω τοποθετηθεί καθόλου για το θέμα το προσωπικό. Έχουν τοποθετηθεί άλλοι, αν και εγώ δεν έχω εξουσιοδοτήσει κανέναν. Δεν είναι υποχρεωμένος, όμως, να αντιδρώ κάθε φορά που κάποιος λέει κάτι για μένα, γιατί καταντάει γελοίο», πρόσθεσε ο κ. Γιαννίτσης.

Σε ό,τι αφορά τους «58», ο ίδιος εμφανίστηκε να θέτει πολλές προϋποθέσεις για την επιτυχία του εγχειρήματος –και, κυρίως, στάθηκε στο αν μπορεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να φέρει κάτι διαφορετικό στην πολιτική ζωή. «Το ζητούμενο δεν είναι το άθροισμα των δυνάμεων και των προσώπων, αλλά το κάτι διαφορετικό. Δεν με ενδιαφέρει αν τα πρόσωπα είναι 65 ή 15 χρόνων. Αν μπορούν να φέρουν κάτι διαφορετικό, τότε έχουν πιθανότητα επιτυχίας», κατέληξε.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι και πολλοί από τους συμμετέχοντες στη χθεσινή εκδήλωση, εξέλαβαν την τοποθέτηση του πρώην υπουργού ως μία συγκεκαλυμμένη άρνηση να αναλάβει συγκεκριμένο ρόλο στο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς. Μάλιστα, οι ερμηνείες των όσων είπε, κυμαίνονταν μεταξύ της εκτίμησης πως έχει θέσει τόσο σκληρούς όρους, που αποκλείεται να υλοποιηθούν, ως την εκτίμηση πως έχει ήδη αρνηθεί και στηρίζει την Πρωτοβουλία μακρόθεν…

Keywords
Τυχαία Θέματα