ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΧΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ. ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟ

Στις φυλακές του Κορυδαλλού εξακολουθεί να παραμένει ο  βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση της 17Ν Σάββας Ξηρός, παρά την πρόσφατη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου του Πειραιά περί πεντάμηνης διακοπής της ποινής του προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ύστερα από

τον τραυματισμό του από την έκρηξη της βόμβας στα χέρια του το καλοκαίρι του 2002.

Ο λόγος που καθυστερεί η μεταφορά του, όπως λέγεται, είναι τα μεγάλα και αυστηρά μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν καθ’ όλη της διαδρομή από την Αθήνα μέχρι και τη Θεσσαλονίκη.  Εξάλλου και τα χρόνια που μεσολάβησαν κάθε φορά που ο συγκεκριμένος κρατούμενος ΄χρειαζόταν να μεταφερθεί σε κάποιο νοσοκομείο στηνόταν ολόκληρη επιχείρηση , που παρέπεμπε στις εικόνες με τα μαύρα τζιπ της αντιτρομοκρατικής  και τα συνοδευτικά αυτοκίνητα που μονοπωλούσαν την επικαιρότητα τους καλοκαιρινούς μήνες του 2002.

Με βάση αυτά τα δεδομένα αναμένεται το πράσινο φως από την ΕΛΑΣ για να ξεκινήσει ο Σάββας Ξηρός το ταξίδι του προς της Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση θα παραμείνει εκεί φρουρούμενος για πέντε μήνες, που διαρκεί η διακοπή της ποινής του. Οι δικηγόροι του, αν το κρίνουν αναγκαίο,  ενδέχεται να ζητήσουν και μία παράταση του χρόνου νοσηλείας του , ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών που θα αναλάβουν την παρακολούθηση του ασθενούς-κρατουμένου.

Η χώρα μας έχει καταδικαστεί εξάλλου δύο φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για παραβίαση  των όρων που συνιστούν βασανιστήρια  σε βάρος του Σάββα Ξηρού. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον Σάββα Ξηρό ποινές ισοβίων καθείρξεων για συμμετοχή τους στην 17Ν εξακολουθούν να εκτίουν οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Δημήτρης Κουφοντίνας, Χριστόδουλος Ξηρός,, Βασίλη Τζωρτζάτος και Ηρακλής Κωστάρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα