Στα δύο το ΠΑΣΟΚ για την Υγεία

08:57 6/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Μετά τις τελευταίες προτάσεις στον αρμόδιο υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη και τις τροποποιήσεις που έγιναν στο νομοσχέδιο, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπερθεματίζουν από το βήμα της Ολομέλειας, της …αναγκαιότητάς του. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του γραμματέα της ΚΟ Παναγιώτη Ρήγα που έκανε λόγο για μία θεσμική αλλαγή που είναι «κρίσιμη και χρήσιμη για τη χώρα, όσον αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα

και περίθαλψη», εκτιμώντας παράλληλα ότι το νομοθέτημα «κάνει μία πρώτη απόπειρα να οργανώσει σοβαρά την πρωτοβάθμια περίθαλψη στη χώρα μας».

Για «πραγματική και ουσιαστική μεταρρύθμιση» μίλησε από την πλευρά του ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, γιατρός στο επάγγελμα, εξαπολύοντας επίθεση στη «σημερινή ψευδεπίγραφη Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνοντας ότι εκπροσωπεί αυτούς που διαχρονικά ήρθαν απέναντι στις μεταρρυθμίσεις όπως επιχειρήθηκαν από τον Σπύρο Δοξιάδη και τον Παρασκευά Αυγερινό, ως τον Κώστα Γείτονα, τον Δημήτρη Κρεμαστινό και τον Κώστα Στεφανή.

Είναι σαφές, πως μετά τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με τον υπουργό Υγείας και τις όποιες αλλαγές στο νομοσχέδιο από την αρχική του μορφή μέχρι σήμερα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προσέρχονται σήμερα στη Βουλή για να το ψηφίσουν –εκτός μεγάλου απροόπτου- «δαγκωτό». Δεν είναι όμως ίδια η θέση των καθ’ ύλην αρμοδίων στο κόμμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι με ανακοίνωσή του ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ καλεί τους βουλευτές του κόμματος να καταψηφίσουν τα άρθρα που υποβαθμίζουν την ουσία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας(!).

Αναγνωρίζοντας ότι για «πολιτικούς λόγους», το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί επί της Αρχής, σημειώνει ότι παρά τις όποιες διορθωτικές παρεμβάσεις, δεν βελτιώνεται η λειτουργία και η ποιότητα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. «Υπονομεύουν τις θέσεις εργασίας, κυρίως των ιατρών που τους ωθεί σε αναγκαστική παραίτηση· κλείνουν οι δομές της υπάρχουσας ΠΦΥ και ευνοούνται συμφέροντα, όπως η διατήρηση φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, έξω από κάθε λογική. Η υποβάθμιση των Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας είναι ορατή με τους χιλιάδες μη εξυπηρετούμενους πολίτες, οι οποίοι ταλαιπωρούνται για μια συνταγή», καταγγέλλουν, καλώντας ολόκληρη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ «να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων των καιρών και εκτιμώντας το πολιτικό χρόνο και την συγκυρία να καταψηφίσει εκείνα τα άρθρα που υποβαθμίζουν την ουσία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας».

Keywords
Τυχαία Θέματα