«Κουβέντα» και για το χρέος με τον Βάιντμαν

08:41 6/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει με την ηγεσία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας θα βρεθεί η μεταρρυθμιστική πορεία της Ελλάδας, καθώς και κρίσιμα θέματα σχετικά με την πορεία εφαρμογής του προγράμματος στήριξης.

Ο Γιάννης Στουρνάρας θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής

Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν για την πορεία αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, αλλά και για την κατάσταση του χρηματοπιστωτικού τομέα στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί πάντως πως προσφάτως ο Γενς Βάιντμαν είχε απορρίψει το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους και είχε καλέσει την Ελλάδα να διορθώσει τα προβλήματα στην οικονομία της.

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Bild» ο Γερμανός Κεντρικός Τραπεζίτης είχε τονίσει πως ένα κούρεμα χρέους δεν αποτελεί λύση για τα βασικά προβλήματα της Ελλάδας και είχε καλέσει την Ελλάδα να συνεχίσει την δύσκολη πορεία μεταρρυθμίσεων και να την ολοκληρώσει.

«Η χώρα πρέπει να διορθώσει τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας, που έχει δημιουργήσει η ίδια. Να γίνει πιο παραγωγική και να εξυγιάνει περαιτέρω τον προϋπολογισμό της. Βοήθεια απ’ έξω μπορεί μόνο να αγοράσει χρόνο, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην ίδια τη χώρα», είχε αναφέρει στη σχετική συνέντευξη ο ισχυρός άντρας της Μπούντεσμπανγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα