«Μαδούν τη μαργαρίτα» για τον Καρυπίδη

08:29 6/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Το κλίμα στην Κουμουνδούρου έχει βαρύνει επικίνδυνα, ενώ όλα άλλαξαν από το μεσημέρι της Τετάρτης και μετά. Ενώ, δηλαδή, το πρωί, ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά «κάλυψε» τον υποψήφιό του διανέμοντας δήλωση-διάψευση με άτυπη ενημέρωση, στη συνέχεια έπεσε εκ νέου στο τραπέζι η πρόταση αποπομπής του από τον συνδυασμό του κόμματος.

Άναψαν τα τηλέφωνα

Μεταξύ των δύο στάσεων της Κουμουνδούρου είχε παρεμβληθεί μία συνεδρίαση της «προεδρικής» πλειοψηφίας, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Θόδωρος Καρυπίδης πρέπει να αντικατασταθεί

από υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Μακεδονία. Κατά συνέπεια, η ηγεσία του κόμματος δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο την «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που ζητεί την αντικατάσταση Καρυπίδη εδώ και τώρα, αλλά και τους «προεδρικούς» της «Αριστερής Ενότητας». Εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας, από την Κεφαλονιά, βρισκόταν χθες σε ανοιχτή γραμμή με τους στενούς συνεργάτες του και ενημερωνόταν για τα τεκταινόμενα στην εσωκομματική «κουζίνα».

Πάντως, συνομιλητές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνουν πως ο Αλέξης Τσίπρας «δεν έχει πειστεί» για την αναγκαιότητα απομπής του Θόδωρου Καρυπίδη. Μάλιστα, ως χθες το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασίσει να μεταβεί σήμερα στην Κοζάνη, ώστε να δείξει εμπράκτως τη στήριξή του στον κοζανίτη υποψήφιο και να στείλει μήνυμα πυγμής με εσωκομματικούς αποδέκτες.

Ωστόσο, όσο οι αντιδράσεις εκ μέρους της πλειοψηφίας φούντωναν, τόσο απομακρυνόταν η ιδέα του ταξιδιού-αστραπή Τσίπρα στην Κοζάνη. Έτσι, τελικά θα μεταβούν στην περιοχή ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Βίτσας, αλλά και ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης, Κώστας Πουλάκης, προκειμένου να διαπιστώσουν τις διαθέσεις και του υποψηφίου περιφερειάρχη, αλλά και της νομαρχιακής οργάνωσης.

Πάντως, χθες, η νομαρχιακή οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή της, επιβεβαίωσε ότι ο Θόδωρος Καρυπίδης περιλαμβανόταν στους προτεινόμενους που απέστειλε προς έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή.

Αδιέξοδο

Σε κάθε περίπτωση, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει περιέλθει σε αδιέξοδο. Από τη μια, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να αποφεύγει την αναδίπλωση, που θα σημάνει εκ των υστέρων εσωκομματική «νίκη» των «λαφαζανικών», από την άλλη η υποψηφιότητα Καρυπίδη τείνει να εξελιχθεί σε μείζον ζήτημα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα δεν διαψεύδουν το σενάριο αποπομπής του κ. Καρυπίδη με την ίδια… ένταση που το κάνουν για τον Οδυσσέα Βουδούρη. Μάλιστα, τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται καθοριστικά για την τύχη της υποψηφιότητας, καθώς όσο εκκρεμεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, τα τηλέφωνα και οι ζυμώσεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου θα πάρουν φωτιά.

Βάρυνε το κλίμα

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι την Τετάρτη υπήρξε και ένας… έξωθεν λόγος για τον οποίο βάρυνε πολύ το κλίμα στην Κουμουνδούρου για τον υποψήφιο περιφερειάρχη: ο λόγος για την έντονη διαμαρτυρία της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής, η οποία κατήγγειλε τον κ. Καρυπίδη για αντισημιτικές δηλώσεις και έκανε λόγο για «εξωφρενικές εκφράσεις αντισημιτισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα