ΣΚΟΤΣΕΖΙΚΟ ΝΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Αναστέλλουν, σύμφωνα με πληροφορίες,  τις κινητοποιήσεις τους οι Φαρμακοποιοί της Αττικής, την ώρα που οι υπόλοιποι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ σταματούν να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας με πίστωση.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Με έντονο προβληματισμό και ανησυχία παρακολουθούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τα όσα εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα μέσα και γύρω από τον Οργανισμό.

Αν

και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Φαρμακοποιοί της Αττικής, που ηγούνταν των κινητοποιήσεων του κλάδου, αναμένεται να αρχίσουν από Δευτέρα να εκτελούν συνταγές του ΕΟΠΥΥ, οι υπόλοιποι ιδιωτικοί φορείς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης αποφάσισαν επίσχεση της παροχής των υπηρεσιών τους προς τον Οργανισμό από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, η κινητοποίηση θα λάβει την μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων εργασίας, ενώ οι εκπρόσωποι των φορέων αναμένεται να κινηθούν και δικαστικά. Την ίδια ώρα, σε άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ προσανατολίζονται και οι Φυσιοθεραπευτές.

Πάντως, κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί, διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης-αποθεραπείας και ιδιωτικές κλινικές, καθώς και οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα παγώσουν  επισκέψεις, νοσηλείες και εξετάσεις με πίστωση και οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να καταβάλλουν το σύνολο του κόστους   των παρεχόμενων υπηρεσιών, βάσει του κρατικού τιμολογίου, και θα διεκδικούν τα χρήματα από τον Οργανισμό.

Οι εν λόγω φορείς είναι απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ για το Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο , ενώ τους οφείλονται δεδουλευμένες απαιτήσεις τουλάχιστον 36 μηνών και συγχρόνως  εκκρεμεί η απόδοση του παρακρατηθέντος 10% των αμοιβών τους από τον Ιανουάριο του 2012.

Παρόλα αυτά, στελέχη του Υπουργείου Υγείας εκτιμούν πως κανείς οι πάροχοι δεν θα προχωρήσουν στην αναστολή της πίστωσης, υπενθυμίζοντας πως όποιος δεν είναι ικανοποιημένος μπορεί να διακόπτει τελείως τη συνεργασία του με τον ΕΟΠΥΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα