ΤΣΙΠΡΑΣ: «Η ΕΥΡΩΠΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ»

Την ανάγκη ενός νέου επενδυτικού σχεδίου «Μάρσαλ», αλλά και περισσότερου χρόνου που πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα από τους πιστωτές της υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Το Γιώργου Μελιγγώνη

Ο αρχηγός της αξιωματικής

αντιπολίτευσης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, πρότεινε ως λύση για έξοδο από την κρίση «μία ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος που θα οδηγήσει σε κρίσιμα συμπεράσματα και αποφάσεις, αντίστοιχες με αυτές που ελήφθησαν το 1953 για τη Γερμανία». Με τον τρόπο αυτό, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε να εννοηθεί αφενός ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να «κουρευτεί» και, αφετέρου, ότι οι πιστωτές οφείλουν να υιοθετήσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «ρήτρα ανάπτυξης», δηλαδή να αποπληρώνει η Ελλάδα τα χρέη της αφού μπει η οικονομία της σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, τάχθηκε υπέρ ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ, ενώ για μία ακόμη φορά εξέφρασε την αντίθεσή του στην πολιτική λιτότητας, που προοωθείται πανευρωπαϊκά. «Η πολιτική λιτότητας για την Ελλάδα πρέπει να ακυρωθεί και να αντικατασταθεί με ένα σχέδιο ανάπτυξης και ανασυγκρότησης», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει να δοθεί χρόνος και ανάσα στην ελληνική οικονομία για να μπορέσει να ξαναπάρει μπρος και όχι να τη διαλύσουμε οριστικά με το νέο πακέτο μέτρων των 13 δισ. ευρώ», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι αυτή η ανάσα «θα πρέπει να δοθεί σε συμφωνία με τους πιστωτές», προκειμένου να μην οδηγήσει σε τυχόν χρεοκοπία.

Keywords
Τυχαία Θέματα