Σφίγγει ο κλοιός στον Πιστόριους

Ο δικηγόρος του Πιστόριους διάβασε γραπτή δήλωση του παραολυμπιονίκη στο δικαστήριο: «Είχαμε συμφωνήσει να περάσουμε το απόγευμα στο σπίτι. Μέχρι τις δέκα το πρωί ήμασταν στο δωμάτιο. Εκείνη έκανε γιόγκα και εγώ έβλεπα τηλεόραση με τα προσθετικά μου μέλη. Ήμασταν πολύ ερωτευμένοι». Λίγη ώρα μετά, ο 26χρονος Πιστόριους ισχυρίζεται ότι πήγε για ύπνο και τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου σηκώθηκε

από το κρεβάτι για να κλείσει τις κουρτίνες της μπαλκονόπορτας. Ξαφνικά (απ’ ό,τι ισχυρίζεται) άκουσε θόρυβο από το μπάνιο και τρόμαξε, καθώς δεν φορούσε τα προσθετικά του μέλη και ένιωσε «ευάλωτος». Ο Νοτιοαφρικανός αθλητής ανέφερε επίσης ότι στο παρελθόν είχε δεχτεί απειλές για τη ζωή του και είχε πέσει θύμα διαρρηκτών για αυτό και είχε πάντα το πιστόλι του μαζί του στο κρεβάτι του.

Ο Πιστόριους φώναξε προειδοποιητικά στον «διαρρήκτη» και αποφάσισε να πυροβολήσει τέσσερις φορές στην πόρτα του μπάνιου. Αμέσως μετά συνειδητοποίησε ότι η σύντροφός του δεν ήταν στο κρεβάτι και τρομοκρατήθηκε. Προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του μπάνιου αλλά διαπίστωσε ότι ήταν κλειδωμένη, για αυτό και έβαλε τα προσθετικά του μέλη (πόδια), βγήκε στο μπαλκόνι και φώναξε για βοήθεια. Στη συνέχεια μπήκε στο μπάνιο με ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ και είδε τη σύντροφό του να κείτεται αιμόφυρτη, η οποία ξεψύχησε στα χέρια του.

«Ο πελάτης μου δεν ήξερε ποιος ήταν πίσω από την πόρτα του μπάνιου» είπε ο Μπάρι Ρου, δικηγόρος του Πιστόριους και στάθηκε στο γεγονός ότι η Εισαγγελία δεν έχει επαρκή στοιχεία που να δείχνουν φόνο εκ προμελέτης. Ο δικαστής από την πλευρά του είπε: «Τι λόγο είχε ο υποτιθέμενος διαρρήκτης να κλειδωθεί στο μπάνιο;» και τόνισε ότι όλα τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο φόνος ήταν εκ προμελέτης. Στο άκουσμα της απόφασης ο Πιστόριους ξέσπασε σε λυγμούς. «Δεν είχα σκοπό να σκοτώσω τη Ρίβα», είπε και επανέλαβε ότι ήταν πολύ ερωτευμένος μαζί της.

Ο παραολυμπιονίκης και εθνικός ήρωας στη χώρα του παραμένει υπό κράτηση και η δίκη του θα συνεχιστεί αύριο. Εχθές έγινε και η κηδεία της Ρίβα Στέενκαμπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα