Απεργιακό «μπλακ άουτ»

Οι δύο τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ ως είθισται μισή ώρα νωρίτερα (10:30) συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Στην απεργία συμμετέχουν, δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι,

γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, και πωλητές λαϊκών αγορών.

Απεργία έχει κηρύξει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Λόγω της συμμετοχής των νοσοκομειακών γιατρών αλλά και των εργαζόμενων στα νοσοκομεία στην 24ωρη κινητοποίηση, τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν ανακοινώσει επίσης οι 6.000 οδοντίατροι της Αθήνας (ιδιώτες και συνεργαζόμενοι με τον ΕΟΠΥΥ).

Προσυγκέντρωση των υγειονομικών θα γίνει έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 10.30.

Συμμετοχή στην απεργία αποφάσισε και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, έτσι δεν θα γίνουν λαϊκές αγορές, ενώ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9.00 το πρωί στο υπουργείο Ανάπτυξης – Εμπορίου.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στάσεις εργασίας έχουν κηρύξει για σήμερα οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και προαστιακό σιδηρόδρομο.

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Επίσης, τα τρόλεϊ θα βγουν στους δρόμους από τις 8 το πρωί και έως τις 21.00 το βράδυ.

Κανονικά θα λειτουργούν μετρό, τραμ και ηλεκτρικός, λόγω της επιστράτευσης των εργαζομένων. Τα δρομολόγια ωστόσο του μετρό δεν θα πραγματοποιούνται στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο, λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών.

Επίσης στις 10:00 θα κλείσουν οι σταθμοί σε Σύνταγμα, Πανεπιστημίου και Ευαγγελισμός.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – Μετ΄εμποδίων και οι αεροπορικές μεταφορές

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, ενώ δεν θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του προαστιακού. Ενδέχεται ακόμη, να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα των αεροπορικών πτήσεων εξαιτίας των στάσεων εργασίας που έχει προγραμματίσει η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας από τις 6 έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα