Έτοιμη η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Η ομάδα κρούσης σε συνεργασία με την διεύθυνση είσπραξης δημοσίων εσόδων βάζουν τις τελευταίες πινελιές στην πρόταση τους έτσι ώστε αυτή να γίνει δεκτή τόσο από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών όσο και από την Τρόικα. Βέβαια, η ρύθμιση που ολοκληρώνουν τα στελέχη του υπουργείου και της ομάδας κρούσης, έχει σχεδιαστεί από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.

Η νέα ρύθμιση δεν βασίζεται στον αριθμό των δόσεων αλλά εάν έχει τη δυνατότητα ο οφειλέτης να

πληρώσει. Εφόσον μπορεί να πληρώσει θα υπαχθεί στη ρύθμιση με βάση την οικονομική του δυνατότητα, το προφίλ του (κατά ποσό ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις του προς την εφορία μέχρι να παρουσιάσει οφειλές) και την οικογενειακή κατάσταση.

Κάθε περίπτωση οφειλέτη θα εξετάζεται ξεχωριστά και αν αποδεικνύεται με έγγραφα και παραστατικά η οικονομική αδυναμία τότε θα υπάγεται κάποιος στη ρύθμιση. Διαφορετικά θα λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα όπως κατασχέσεις μισθών και ακινήτων. Με το νέο καθεστώς όσο μεγαλύτερος θα είναι ο αριθμός των δόσεων τόσο υψηλότερο θα είναι το επιτόκιο προκειμένου να υπάρχει αντικίνητρο για τη χορήγηση μεγάλου αριθμού δόσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα