ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συναγερμός έχει σημάνει στην τοπική αυτοδιοίκηση καθώς από αύριο ξεκινούν οι συνεδριάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Περιφερειακών Ενώσεων των Δήμων Ελλάδος.

Οι δήμαρχοι όλης της χώρας συνεδριάζουν με αφορμή το Έκτακτο Συνέδριο το οποίο οργανώνεται την Πέμπτη 30 Αυγούστου. Βασικό θέμα συζήτησης του έκτακτου Συνεδρίου είναι η οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η τοπική αυτοδιοίκηση μετά τις περικοπές που έχουν γίνει στα οικονομικά της.

Ήδη έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα των συνεδριάσεων των ΠΕΔ όλης της χώρας. Από τις σχετικές συνεδριάσεις θα καθοριστούν και οι βασικές θέσεις

που διατυπώνουν οι δήμοι σχετικά με τη στάση που πρέπει να τηρήσουν απέναντι στις κυβερνητικές περικοπές.

Το κλίμα χαρακτηρίζεται ως «έκρυθμο», καθώς οι περισσότεροι δήμοι έχουν χτυπήσει κόκκινο, ειδικά μετά τις τελευταίες περικοπές. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι δήμαρχοι οι οποίοι προτείνουν να κατεβάσουν ρολά στα δημοτικά τους καταστήματα και να παραδώσουν τα κλειδιά στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες και για τη τύχη του επιδοτούμενου προγράμματος των παιδικών σταθμών. οι δήμαρχοι θα συναντηθούν με τον υπουργό εργασίας προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα ανεύρεσης πόρων για να μπορέσουν να καλυφθούν ορισμένες από τις 53.000 επιλαχούσες θέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα