ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Μεταξύ κυβερνητικών και κομματικών ζητημάτων θα κινηθεί τις επόμενες μέρες το ΠΑΣΟΚ που ελπίζει σε «εθνική στάση» κατά τις επαφές του Αντώνη Σαμαρά με τους Ευρωπαίους ηγέτες στο τέλος της εβδομάδας, αλλά και στο κλείσιμο των εκκρεμοτήτων του σε οργανωτικό επίπεδο.

Με δύο βασικούς τομείς θα ασχοληθεί αυτή την εβδομάδα το ΠΑΣΟΚ. Τα κυβερνητικά ζητήματα

ενόψει των κρίσιμων επαφών Σαμαρά με τους Ευρωπαίους ηγέτες και τα …κομματικά θέματα, όπου τον πρώτο λόγο θα έχουν οι βουλευτές, που ετοιμάζουν δυναμικό «παρών» στη Βουλή, με πρωτοβουλίες κυρίως στο μεταναστευτικό.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε τηλεφωνικά τόσο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και με τον έτερο κυβερνητικό εταίρο Φώτη Κουβέλη. Αφού έθεσε εαυτόν στην διάθεση του πρωθυπουργού, προκειμένου να βοηθήσει στην χάραξη της «ενιαίας γραμμής» της κυβέρνησης ενώπιον των δανειστών μας, ζήτησε να γίνει σύσκεψη των τριών αρχηγών πριν από τη συνάντηση του κ.Σαμαρά με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ακόμα, κάτι πάντως που δεν θέλησε ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας ωστόσο πως οι δύο αρχηγοί θα ενημερωθούν πλήρως τόσο για τα μέτρα όσο και για τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής. Δεν αποκλείεται πάντως, εντός της εβδομάδος να υπάρξει συνάντηση Βενιζέλου – Κουβέλη, άσχετα αν θα υπάρξει σύσκεψη αρχηγών ή όχι.

Στα κομματικά του ενδιαφέροντα το ΠΑΣΟΚ, εκτός των βουλευτών που θα …αναλάβουν δράση, στην Ιπποκράτους αναμένονται πλήθος συνεδριάσεων των οργάνων αυτή την εβδομάδα, αφενός για να συζητηθούν τα μέτρα της κυβέρνησης αφού γίνουν γνωστά στις λεπτομέρειές τους (για το θέμα δεν αποκλείεται και σύγκληση της ΚΟ εργασίας του κόμματος), αφετέρου για να ληφθούν αποφάσεις και να ανακοινωθούν τελικά οι περίφημοι τομεάρχες του κόμματος.

Επί τάπητος θα τεθούν ακόμα ο εορτασμός της επετείου από την ίδρυση του κόμματος στις 3 Σεπτέμβρη, που αναμένεται «λιτός», πιθανώς και εντός της Ιπποκράτους, αλλά και η επίσης λιτή παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο, όπου αναμένεται να ρίξει το βάρος στο νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας που προτείνει το ΠΑΣΟΚ και τον ρόλο της Θεσσαλονίκης όπως τον οραματίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα