ΡΟΜΠΑΪ – ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΠΑΡΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Για την αναγκαιότητα εφαρμογής οικονομικών μεταρρυθμίσεων, αλλά και για πολιτικές αποφάσεις που θα εξασφαλίσουν συνεχή ανάπτυξη στην ευρωζώνη αναφέρθηκαν στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου Χ. Β. Ρομπάι και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κ. Λαγκάρντ.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, δήλωσε ότι έχει αρχίσει να μειώνεται η έμφαση που έδινε η Ευρώπη στην επίλυση της

κρίσης χρέους και ζήτησε από τους ηγέτες των χωρών της Ε.Ε. να μην χάσουν την αίσθηση αναγκαιότητας για την εφαρμογή οικονομικών μεταρρυθμίσεων και την περικοπή των ελλειμμάτων. «Κανείς δεν μπορεί να επαναπαυθεί όταν 25 εκατομμύρια Ευρωπαίοι είναι άνεργοι και το ευρώ παραμένει ασταθές», ανέφερε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος και τόνισε ότι «Η Ευρώπη πέφτει σε ύφεση και αξιωματούχοι ανησυχούν για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία».

Η δε Κριστίν Λαγκάρντ ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες ότι το Ταμείο θα μειώσει τα προγνωστικά του για την παγκόσμια ανάπτυξη. Η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε ότι η παγκόσμια οικονομία έχει αρχίσει να ανακάμπτει σιγά σιγά, ωστόσο η συγκεκριμένη ανάπτυξη είναι ασθενέστερη από αυτή που αναμενόταν. Η Λαγκάρντ τόνισε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για εφαρμογή πολιτικής που θα εξασφαλίσει μια ουσιαστική και συνεχή ανάπτυξη και όχι μια βραχυπρόθεσμη οικονομική ανάκαμψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα