«Ψήνεται» υποψηφιότητα για την Κομισιόν

07:25 8/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Το προεδρείο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα συνεδριάζει ως αύριο το βράδυ στην Αθήνα, καθώς οι ηγέτες των αριστερών κομμάτων ανά την Ευρώπη βρίσκονται στην ελληνική πρωτεύουσα λόγω του Alter Summit, που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεδρίασης, το όνομα του Αλέξη Τσίπρα έχει

ακουστεί ως εκείνο του υποψηφίου για την προεδρία της Κομισιόν, εκ μέρους του ΚΕΑ. Την ιδέα, εξάλλου, έχει ήδη ρίξει επισήμως και δημοσίως η Γερμανίδα ευρωβουλευτής (και επικεφαλής της ευρω-ομάδας της Αριστεράς στην Ευρωβουλή), Γκαμπριέλ Τσίμερ.

Χαμηλούς τόνους

Βεβαίως, προσώρας, στην Κουμουνδούρου κρατούν χαμηλούς τόνους και αποκλείουν το ενδεχόμενο να δοθεί στον Αλέξη Τσίπρα το «χρίσμα» του ΚΕΑ ως αύριο βράδυ. Άλλωστε, το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς έχει συνέδριο τον προσεχή Δεκέμβριο και τότε αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Ωστόσο, κατά πληροφορίες, πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν ως θετικό ένα τέτοιο ενδεχόμενο υποψηφιότητας Τσίπρα για την Κομισιόν, κυρίως για λόγους οικοδόμησης διεθνούς και ευρωπαϊκού προφίλ. Αυτό διότι, αν ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ χρισθεί ως υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, τότε θα ακολουθήσει ένα πολύμηνο «roadshow», δίκην προεκλογικής περιόδου, σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Μ’ άλλα λόγια, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί σ’ αυτή την περίπτωση να «αλωνίζει» τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, να μιλά σε γεμάτες πλατείες από το Βερολίνο ως τη Μαδρίτη και από τη Ρώμη ως το Δουβλίνο, οικοδομώντας ένα διεθνές προφίλ και χτίζοντας επαφές με ευρωπαϊκές προσωπικότητες και αξιωματούχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα