Μεγάλη νίκη η Εθνική στη Λιθουανία

23:57 7/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στα προκριματικά και να σκοράρει στο 20ο λεπτό, η Εθνική του Φερνάντο Σάντος έφυγε αλώβητη από τη Λιθουανία (1-0) και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνουν την επόμενη χρονιά στη Βραζιλία.

Η Ελλάδα δεν ήταν καλή. Προβλημάτισε με την απόδοσή της, είχε κενά στην άμυνα και απειλήθηκε από τους γηπεδούχους, αλλά είχε έναν εξαιρετικό Ορέστη Καρνέζη

που όποτε χρειάστηκε κράτησε το μηδέν στην εστία του με σωτήριες επεμβάσεις.

Πάντως, στο 90ο λεπτό το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε την ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έστειλε από κοντά τη μπάλα στο δοκάρι, στη μεγαλύτερη ευκαιρία της ελληνικής ομάδας μετά το γκολ του Χριστοδουλόπουλου.

Η Ελλάδα παρέμεινε στη δεύτερη θέση στη βαθμολογία του ομίλου, στο -3 από την πρωτοπόρο Βοσνία που έχει και καλύτερο συντελεστή τερμάτων και όπως φαίνεται δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση.

Οι συνθέσεις:

Λιθουανία (Λάζλο Σάμπα): Ζούμπας, Στανκεβίτσιους, Κιγιάνσκας, Μικούκις, Βορόμπσκι, Μικολιούνας (73′ Ζούλπα), Εντ. Τσεσνάουσκις, Πάνκα, Καλόνας, Ιβασκεβίτσιους (87′ Ελιόσους), Ματουλεβίτσιους (87′ Ντ. Τσεσνάουσκις).

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας (46′ λ.τρ. Τζαβέλλας), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μανιάτης, Κατσουράνης (85′ Τζιόλης), Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς, Γκέκας (65′ λ.τρ. Σαλπιγγίδης).

Η βαθμολογία στον 7ο όμιλο:

Βοσνία 16
Ελλάδα 13
Σλοβακία 9
Λιθουανία 5
Λετονία 4
Λιχτεσντάιν 2.

Keywords
Τυχαία Θέματα