Προβλήματα σε ΠΑΣΟΚ και «58» φέρνει η …συμπόρευση

Την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαβεβαιώνει πως οι «58» δεν πρόκειται να υπερβούν το ΠΑΣΟΚ, αξιώνοντας σεβασμό στο κόμμα του, όπως ακριβώς και αυτό σέβεται τις υπόλοιπες κινήσεις της Κεντροαριστεράς, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τα στελέχη στο εσωτερικό του που φοβούνται …απορρόφησή του, χωρίς καν να ερωτηθεί η βάση του, στενοί συνεργάτες του προέδρου έχουν άλλη άποψη. Μεταξύ αυτών που θα έβλεπαν με καλό μάτι την μετατροπή

της εν λόγω κίνησης σε κόμμα, είναι ο επιστήθιος πολιτικά φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου και προσωπικός του γιατρός Χρήστος Δερβένης, ενώ παρά την υπενθύμιση του προέδρου στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ότι οι «58» δεν είπαν ότι φτιάχνουν κόμμα, μία τέτοια εξέλιξη θα έβλεπε θετικά και η Αθηνά Δρέττα, εκ των ιδρυτικών στελεχών της «Κίνησης των 58», πλην όμως και μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ και πρώην Γενική Γραμματέας κορυφαίου υπουργείου επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη πλευρά, προβλήματα δημιουργεί η σύμπλευση με το «τοξικό» ΠΑΣΟΚ και στο εσωτερικό της «Κίνησης των 58», όπου καθόλου δεν έχει πειστεί το σύνολο των στελεχών για τις «αγαθές προθέσεις» του Ευάγγελου Βενιζέλου να μην «καπελώσει» το σχήμα. Δεν είναι λίγοι μάλιστα όσοι προϊδεάζουν για εξελίξεις στο άμεσο μέλλον, με τους ψιθύρους να μιλούν ακόμα και για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» με το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα, που συνδέεται όμως εσχάτως με ολοένα και περισσότερα σκάνδαλα.

Την όλη εικόνα περιπλέκουν ακόμα περισσότερο αιτιάσεις όπως αυτές του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη να κρυφτεί πίσω από τους 58», αντίθετα, πρέπει να τιμήσει τη διαδρομή του, ή και του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, που υποστηρίζει ότι το ζητούμενο για την συγκρότηση μιας Κεντροαριστεράς με δυναμική είναι μια πραγματική και ευρεία συμπαράταξη προοδευτικών δυνάμεων του δημοκρατικού χώρου. «Δεν είναι ούτε οι πολιτικοί ηγεμονισμοί, ούτε η επιβίωση πολιτικών δεινόσαυρων», λέει με νόημα, «κοιτώντας» προς το εσωτερικό και όχι μόνο του κόμματός του, καθώς «η Κεντροαριστερά δεν πρέπει να είναι μια ταμπέλα, αλλά η ευκαιρία για να ανοίξει ένας σύγχρονος διάλογος για να αποκτήσουν οι ιδέες μας πρακτική εφαρμογή σε αυτές τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης», όπως λέει. Έτσι, συνιστά να γίνει υπόθεση της κοινωνίας, ώστε να διαμορφωθεί ένα σχέδιο λύσεων απέναντι στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα