Κεικ θερμιδες

17:27 3/9/2021 - Πηγή: Argiro

Την γλυκιά απόλαυση της ημέρας μπορείς να την αναζητήσεις σε ένα κομμάτι κέικ. Κάθε σπιτικό έχει το αγαπημένο του κέικ που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Είναι το πρωινό, το επιδόρπιο, το συνοδευτικό του απογευματινού καφέ, το λατρεμένο σνακ για το σχολείο ή για την δουλειά. Οι εκδοχές του είναι αμέτρητες, γλυκιές και αλμυρές. Κέικ πορτοκάλι, κέικ

σοκολάτας, κέικ μπανάνα, κέικ νηστίσιμο, κέικ λαχανικών και άλλα πολλά είναι ότι καλύτερο θα μπορούσες να φτιάξεις και να λατρέψει όλη η οικογένεια. Ωστόσο, ποιες είναι για ένα κομμάτι κέικ οι θερμιδες του; Συνήθως, οι περισσότεροι προτιμούν την γλυκιά εκδοχή του κεικ που ενδεχομένως να έχει περισσότερες θερμιδες. Δεν λείπουν, όμως, από αυτή την μεγάλη κατηγορία τα κεικ με λιγες θερμιδες. Ιδανικό θα ήταν να προτιμάμε σπιτικο κεικ για να έχουμε καλύτερο έλεγχο στις προσλαμβανόμενες θερμιδες.

Κεικ θερμιδες

Το κλασικό κέικ, για να παρασκευαστεί, για κύρια συστατικά έχει το αλεύρι, την ζάχαρη και το βούτυρο. Στη συνέχεια μπορεί να προστεθεί οποιοδήποτε υλικό που θα δώσει χαρακτήρα και άρωμα στο κέικ. Τα υλικά αυτά έχουν υψηλό θερμιδικό περιεχόμενο κι ένα μικρό κομμάτι κεικ μπορεί να αποδώσει αρκετές θερμίδες.

Άτομα που θέλουν και πρέπει να έχουν τον έλεγχο του βάρους τους, η κατανάλωση κέικ πρέπει να γίνεται με σύνεση αν δεν είναι απαγορευτική σε κάποιες περιπτώσεις. Το καλύτερο θα ήταν να καταναλώνουμε σπιτικο κεικ για να γνωρίζουμε τις περιεχόμενες θερμιδες και τα υλικά που χρησιμοποιούμε.

Το κλασικό κέικ είναι το πιο συνηθισμένο που πολύ εύκολα και με λίγα υλικά μπορεί να φτιάξει ο καθένας. Πόσες, όμως είναι οι θερμίδες του;

Κέικ απλό θερμίδες (1 κομμάτι): 200

Παρακάτω αναφέρονται οι τιμές για κάποια ενδεικτικά κέικ που καταναλώνονται ευρέως:

Κέικ σοκολάτας θερμίδες (1 κομμάτι): 290

Κεικ καρότου θερμιδες (1 κομμάτι): 265

Κέικ τυριού θερμίδες (1 κομμάτι): 300

Κέικ σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας θερμίδες (1 κομμάτι): 480

Μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι όταν το κεικ έχει γλάσο από πάνω οι περιεχόμενες θερμίδες εκτοξεύονται.

Στην κατηγορία των κεικ υπάρχουν με λιγες θερμιδες και τα νηστίσμα που μπορούν να καταναλωθούν από vegan. Η προσθήκη στέβιας αντί ζάχαρης συμβάλλει στη μείωση των θερμίδων ενώ τα κέικ χωρίς αυγά γίνονται τα αγαπημένα γλυκά όσων έχουν επιλέξει να ακολουθούν ένα vegan πρότυπο διατροφής. Το σπιτικο κεικ με λιγες θερμιδες είναι η καλύτερη λύση για άτομα που ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφή αλλά δεν μπορούν να αποχωριστούν εντελώς τα γλυκά.

Το κέικ μπανάνα της Αργυρώς είναι το καλύτερο που θα μπορούσες να φτιάξεις με λίγες θερμίδες. Δες εδώ την φανταστική συνταγή της.

Κεικ μπανανα

Το άρθρο Κεικ θερμιδες εμφανίστηκε πρώτα στο Argiro.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
σπιτικο κεικ θερμιδες
Τυχαία Θέματα
Κεικ,keik