ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ

20:45 3/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Οι Τούρκοι προκαλούν και δηλώνουν ότι η Ολυμπιακή Φλόγα τους ανήκει, βασιζόμενη σε ένα μύθο, προφανώς βγαλμένο από το μυαλό τους.

Σε μία προκλητική κίνηση προχώρησε η Τουρκία, η οποία υποστηρίζει ότι η Ολυμπιακή Φλόγα της ανήκει και θα πρέπει να της επιστραφεί.

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Όλυμπος (!) όπου το έδαφος πυρακτώνεται με φυσικούς τρόπους, λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος. Μάλιστα, το προχωρούν και δηλώνουν πως σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, αυτή είναι η περιοχή είναι η αρχική πηγή της Ολυμπιακής

Φλόγας που καίει στην Αρχαία Ολυμπία!

Μάλιστα, το παραπάνω είπε στον Ζακ Ρογκ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντηση που είχε μαζί του στο Λονδίνο.

«Ο πρωθυπουργός εξήγησε στον Ζαγκ Ρογκ ότι η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και θέλουμε πίσω στη χώρα μας. Ανέφερε επίσης, ότι ο ίδιος ο Ζακ Ρογκ και τα μέλη της ΔΟΕ έχουν δικαίωμα να φέρουν πίσω την Ολυμπιακή Φλόγα στις ρίζες της. Η Ανατολία περιμένει τη Φλόγα της» ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του υπουργού Νεολαίας και Αθλητισμού, Σουάτ Κίλιτς.

Να σημειωθεί ότι μαζί με τη Μαδρίτη και το Τόκιο, η Τουρκία διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, οπότε ίσως αυτό να είναι μία εύλογη απάντηση για τα παραπάνω.

Keywords
Τυχαία Θέματα