ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

19:10 3/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Μικρή αύξηση σημείωσε η ανεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούλιο, παρότι δημιουργήθηκαν 163.000 θέσεις εργασίας περισσότερες από όσες καταργήθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα στην Ουάσινγκτον το υπουργείο Εργασίας.

Το ποσοστό ανεργίας έφτασε από το 8,2% σε 8,3%, την ώρα που ο αριθμός των προσλήψεων ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, που ανέμεναν να δημιουργηθούν 100.000 θέσεις.

Οικονομολόγοι περίμεναν πάντως η ανεργία να διατηρηθεί στο 8,2%, ενώ ένας αναλυτής λέει ότι η έκθεση αυτή “δεν δίνει μια σαφή ένδειξη για το τι πρέπει να κάνει η Fed”, η κεντρική τράπεζα

των ΗΠΑ.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα διατηρεί τα επιτόκια σχεδόν μηδενικά επί σχεδόν τέσσερα χρόνια, ενώ έχει παράσχει ρευστότητα ύψους σχεδόν 2,3 τρισ. δολαρίων στην αμερικανική οικονομία.

Πάντως με ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος ανέφερε σήμερα ότι τα στοιχεία αυτά αποτελούν μια ένδειξη πως η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει, ενώ τόνισε πως το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε “ουσιαστικά αμετάβλητο”, παρά την αύξησή του από το 8,2% στο 8,3%.

Keywords
Τυχαία Θέματα