ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ

Παλαιές συνταγές, με νέο τρόπο εκτέλεσης επιλέγει η κυβέρνηση στο θέμα της μείωσης του προσωπικού στο δημόσιο, καθώς εντείνονται οι πιέσεις για περιορισμό των υπαλλήλων κατά  15.000 άτομα  μέσα στο 2012 και συνολικά 150.000 ως το τέλος του 2015.

Το … νέο μοντέλο εφεδρείας, σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι, αφορούν:

Στη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα απλοποιηθείΣτη χρονική διάρκεια παραμονής των υπαλλήλων στο καθεστώς της εφεδρείας,
αλλά καιΣτο ποσό αναπλήρωσης που θα λαμβάνουν, το οποίο όπως έχουν δηλώσει κυβερνητικά στελέχη μπορεί να φθάνει και το 70% του βασικού μισθού.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εκτιμά ότι η νέου τύπου εφεδρεία θα έχει διπλό όφελος, αφού αφενός θα μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων και αφετέρου θα υπάρχει δημοσιονομικό όφελος που υπολογίζεται σε 1,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας αναμένεται να υπαχθούν περίπου 40.000 – 45.000 υπάλληλοι του στενού δημόσιου τομέα, αλλά και υπάλληλοι ΔΕΚΟ, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων του Δημοσίου.

Αιτία πολέμου, θεωρεί η ΠΟΕ ΟΤΑ την επαναφορά της εργασιακής εφεδρείας και καλεί τα μέλη της να αντιδράσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα