ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΩΣΗ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΕ ΚΡΗΤΗ, ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΚΟΡΙΝΘΟ, ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑ

Οι φαρμακοποιοί της Κρήτης, της Μαγνησίας και της Κορινθίας αναστέλλουν από σήμερα την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ.  Στις 25 Αυγούστου αποφασίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.
Ξεκινά εν μέσω θέρους, ο νέος Γολγοθάς για χιλιάδες ασφαλισμένους, καθώς οι φαρμακευτικοί σύλλογοι σε μεγάλες περιφέρειες της χώρας, ξεκίνησαν ήδη τη διακοπή της χορήγησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους

του ΕΟΠΥΥ, επί πιστώσει.

Συγκεκριμένα, από σήμερα, μετά από απόφαση των φαρμακευτικών τους Συλλόγων, μόνο τοις μετρητοίς θα πληρώνουν τα φάρμακά τους, οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού, σε Κρήτη, Μαγνησία και Κορινθία. Ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα, τις 10 Αυγούστου, έχουν διακόψει τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Οργανισμού και οι φαρμακοποιοί της Φλώρινας και της Εύβοιας.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα πραγματοποιήσει στις 25 Αυγούστου γενική συνέλευση, με πρόταση να αρχίσουν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών όλης της χώρας από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο ΕΟΠΠΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς 117 εκατ. ευρώ για τις συνταγές που εκτελέστηκαν το Μάιο και άλλα 145 εκατ. ευρώ για τον Ιούνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα