Παιδεία, Υγεία, Τρόικα δοκιμάζουν την κυβέρνηση

Ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών συναδέλφων του για το σύνολο των χειρισμών του στο ζήτημα της κινητικότητας, αφού παρά τις εκπτώσεις που υπήρξαν, την καθυστέρηση που καταγράφηκε αλλά και τις υπόγειες συνεννοήσεις για αποκατάσταση των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, Καποδιστριακό και Πολυτεχνείο παραμένουν κλειστά και ο κίνδυνος απώλειας του εξαμήνου είναι πλέον κάτι παραπάνω από ορατός.

Στο χώρο της υγείας, οι επιλογές του Άδωνι Γεωργιάδη

δεν εγείρουν αντίστοιχες αντιδράσεις, ωστόσο καθώς η σύγκρουση με τους γιατρούς κλιμακώνεται δεν είναι λιγοι οι βουλευτές που εκφράζουν προβληματισμό για την εξέλιξη της αντιπαράθεσης.

Εν μέσω αυτού του συγκρουσιακού κλίματος, που θα επιδεινωθεί από τις αναμενόμενες αποφάσεις της κυβέρνησης για απολύσεις προσωπικού στα ΕΑΣ και άλλα ΝΠΙΔ του Δημοσίου μέσα στις επόμενες ημέρες, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καλείται να οδηγήσει σε θετική κατάληξη τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αφού βεβαίως πρώτα επιτύχει συμβιβασμό με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ως ο αδύναμος κρίκος του κυβερνητικού σχήματος και ο Πρόεδρός του θέλει να αποφύγει οποιοδήποτε ζήτημα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως θρυαλλίδα νέων αποχωρήσεων από το κόμμα.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η πίεση από τους δανειστές προς το Μαξίμου καθίσταται ασφυκτική καθώς ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει τη δέσμευση να κλείσει ο κύκλος της διαπραγμάτευσης εντός του Δεκεμβρίου και μάλιστα για το σύνολο των θεμάτων, δηλαδή τη δόση και τη συνολική αξιολόγηση του προγράμματος. Όπως αποκάλυψε το matrix24.gr, η άφιξη της τρόικας την προσεχή Δευτέρα θα πρέπει πλέον να θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη καθώς τα μηνύματα που έχει λάβει το Μαξίμου είναι ότι οι ελεγκτές δεν θα επιστρέψουν πριν έχουν σαφή δείγματα συμμόρφωσης της ελληνικής πλευράς στα προαπαιτούμενα του μνημονίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα