Δράσεις κατά του AIDS

Σειρά δράσεων διοργανώνονται στην Αθήνα, με αφορμή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Σήμερα ολοκληρώνεται η Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV του δήμου Αθηναίων, που φιλοξενείται στη στέγη «ΣυνΑθηνά» απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά, με δωρεάν εξετάσεις.

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας - Θετική Φωνή, το Κέντρο Ζωής και η PRAKSIS ενώνουν

και φέτος τις δυνάμεις τους και συνδιοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Με στόχο την ενημέρωση του ευρύ κοινού και την ευαισθητοποίηση της Πολιτείας και της Κοινωνίας γύρω από τα θέματα που αφορούν τον HIV/AIDS, όλες οι οργανώσεις που δραστηριοποιούνται - είτε έμμεσα είτε άμεσα - στο χώρο αυτό θα βρίσκονται με ενημερωτικά περίπτερα στο Κτίριο «Δεξαμενές Καθαρισμού» της Τεχνόπολης όπου θα παρουσιάζεται.

Παράλληλα η έκθεση αφίσας των φοιτητών του εργαστηρίου γραφικών τεχνών της ΑΣΚΤ που δημιουργηθήκαν το 2011 για τις ανάγκες της καμπάνιας «Ενημέρωση, Προφύλαξη, Εξέταση» της PRAKSIS και του Κέντρου Ζωής. Στον ίδιο χώρο και σε συγκεκριμένες ώρες θα υπάρχουν επίσης DJs, προβολές ταινιών, καθώς και μια συναυλία με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες, το Σάββατο το βράδυ.

Στο χώρο του Αμφιθεάτρου του ΑΘΗΝΑ 9.84 θα φιλοξενηθεί το Σάββατο το πρωί η συνάντηση διαλόγου με πολιτικούς από όλα τα δημοκρατικά κόμματα, καθώς και η καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη τύπου των οργανώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS. Με την ολοκλήρωση της, μέλη και εθελοντές των οργανώσεων θα κατευθυνθούν με πορεία στην πλατεία Μοναστηρακίου, όπου μέσω ενός Red Ribbon happening θα επιχειρήσουν να στείλουν το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης, Θετικά στη Ζωή - Όχι στο Στίγμα, όσο πιο δυνατά γίνεται.

Η πρόεδρος του συλλόγου "Θετική Φωνή" Μαρία Δημητριάδη μιλώντας στην Καλλιόπη Ασλανίδου τόνισε ότι το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης είναι "Θετικά στη Ζωή-Όχι στο Στίγμα Είμαστε κατά του ιού Υπέρ των ανθρώπων που ζουν μ' αυτό".

Την Παρασκευή το μεσημέρι, η ομάδα του «Τεχνοδρομώ» παρουσίασε ένα πρωτότυπο δρώμενο έξω από το κτίριο του «Συν-Αθηνά», στην πλατεία της Βαρβακείου Αγοράς.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου
Κτίριο «Δεξαμενές Καθαρισμού» (άνω)
10:00 - 20:00 Ενημερωτικό Χωριό
Έκθεση Αφίσας
14:00 - 18:00 DJ sets (Eleni Mathioudaki, Evdokia Preka, Dinoz Costoulas, Super Mario)
Κτίριο «Δεξαμενές Καθαρισμού» (κάτω)
19:00 - 21:00 Προβολή της ταινίας «RUINS» της Ζωής Μαυρουδή
Ακολουθεί συζήτηση

Στον ΑΘΗΝΑ 9,84 μίλησε η πρόεδρος του κέντρου ελέγχου λοιμώξεων, πρόληψης νοσημάτων κ.Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού.

Keywords
Αναζητήσεις
μαρία δημητριάδη κέντρο κατά του aids
Τυχαία Θέματα