Ντεμπούτο των «58» στις 9 Δεκεμβρίου

Η αποδοχή μάλιστα εκ μέρους του της πρόσκλησης να μιλήσει στην εκδήλωση εκτιμάται από τους «58» ως εξαιρετικά μεγάλης σημασίας, δεδομένου ότι ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη και Παπαδήμου, δεν είχε υπογράψει το κείμενο-πρόσκληση της κίνησης, παρότι το όνομά του είχε ακουστεί τότε ακόμα και για τη θέση του επικεφαλής της.

Την ίδια ώρα, στο παρασκήνιο, συνεχίζονται αδιάκοπα οι προσπάθειες πολιτικής και οργανωτικής δικτύωσης της «Κίνησης των 58» ανά την Ελλάδα,

με τη Συντονιστική Γραμματεία να κρατά προς ώρας μυστικές τις συναντήσεις όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα. Για αυτό και για τις περισσότερες επιλέγονται σπίτια και όχι δημόσιοι χώροι, όπου θα μπορούσαν να γίνουν αντιληπτές. Στην οργάνωση δικτύων στους κατά τόπους νομούς πάντως, βοηθούν και αυτές καθεαυτές οι συγκεντρώσεις στελεχών, που ξεκίνησαν σε …στενό κύκλο σε διάφορες μικρές πόλεις της χώρας και πλέον έχουν γίνει και σε Τρίκαλα, Χανιά και Πάτρα, πριν από την αυριανή στο Ηράκλειο, τη μεθαυριανή στη Θεσσαλονίκη και τελικά την πανηγυρική πρώτη στην Αθήνα στις 9 Δεκεμβρίου. Το ίδιο βοηθά και το Διαδίκτυο, πράγμα που αποδεικνύεται από τα 3954 άτομα που έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία να συμμετέχουν σε επιτροπές πρωτοβουλίας μέσα στις 43 πρώτες ημέρες από τη δημιουργία της επίσημης ιστοσελίδας.

Στην εκδήλωση της Αθήνας στο θέατρο «Ακροπόλ» καλεσμένοι θα είναι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Σημίτης, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος, τα μέλη των Πολιτικών Γραφείων και των Κεντρικών Επιτροπών των εν λόγω κομμάτων, πρώην υπουργοί, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Ηλίας Μόσιαλος, ο Αλέκος Παπαδόπουλος κ.α., καθώς και εκπρόσωποι των ανεξάρτητων κινήσεων του χώρου της Κεντροαριστεράς.

Στο πάνελ της εκδήλωσης θα βρεθούν εκ των υπογραφόντων το κείμενο – πρόσκληση της «Κίνησης των 58», οι: Γιάννης Βούλγαρης, Παρασκευάς Αυγερινός, Γιάννης Μπέζος, Πασχάλης Αγανίδης κ.α., με τη Συντονιστική Γραμματεία της Κίνησης να «ποντάρει» πολλά στην ανταπόκριση του κοινού και των ΜΜΕ για την πορεία του εγχειρήματος και την κοινή κάθοδό του εν είδει ενιαίας Κεντροαριστεράς στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα