Όλοι! Και όταν λέμε όλοι.. εννοούμε πληρώνουν όλοι!

07:29 8/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Υπήρξε λέει διάσταση απόψεων ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς και τον Γιάννη Στουρνάρα για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, επειδή οι μεν πρώτοι έλεγαν ότι «ο φόρος πρέπει να είναι δίκαιος με τις μικρές ιδιοκτησίες», ο μεν δεύτερος πως «θα εισπράξουμε τα ίδια χρήματα με αυτά που εισπράττουμε και σήμερα από τους φόρους στα ακίνητα»!

Αυτό ήταν η …διάσταση απόψεων γιατί σου λέει, δεν μπορεί να ζητούν χαμηλότερο φόρο οι πολιτικοί αρχηγοί και ο υπουργός τους να επιμένει θα εισπράξω τα ίδια!

Η συνταγή είναι

απλή.. Και δεν υπάρχει καμία διάσταση απόψεων: Ο φόρος είναι δεδομένο ότι θα είναι μικρότερος για όσους έχουν ένα σπίτι κυρίως μικρό, σε σχέση με το δυσβάσταχτο «χαράτσι» που είχε επιβληθεί.

Σήμερα πλήρωνες από το πρώτο… τετραγωνικό 3 ευρώ (ποσό που κλιμακωνόταν), πάνω στο οποίο έμπαινε και ένας … αυξητικός συντελεστής που σου έριχνε μια «κεραμίδα» στο κεφάλι εάν το σπίτι τύγχανε νεόκτιστο.

Τώρα με την επιβολή αφορολογήτου ορίου, αλλά και με συντελεστές που ξεκινούν πάνω από αυτό το όριο με 0,1%, η μικρή ιδιοκτησία, όποιος έχει δηλαδή ένα διαμερισματάκι θα ωφεληθεί. Άρα, ικανοποιημένοι οι πολιτικοί αρχηγοί!

Πως όμως θα γεμίσει τα ταμεία του ο Γιάννης Στουρνάρας με το ίδιο ποσό, που ήδη εισέπραττε με το «χαράτσι»;

Μα είναι απλό: Από τον νέο ενιαίο φόρο δεν γλιτώνει κανείς! Ούτε όσοι είχαν κενά, ξενοίκιαστα διαμερίσματα. Ούτε όσοι είχαν ένα χωραφάκι στο χωριό κληρονομιά από τον παππού ή την γιαγιά τους, ούτε φυσικά οι αγρότες και οπωσδήποτε και όσοι πλήρωναν μέχρι σήμερα!

Όλοι θα αναγκαστούν να πληρώσουν το ενιαίο φόρο: Με διαφορετικούς συντελεστές, με άλλες αντικειμενικές θα τον πληρώσουν όλοι.. Και έτσι θα γεμίσουν τα Κρατικά Ταμεία και θα ικανοποιηθεί και ο υπουργός Οικονομικών.

Και φυσικά με όλη αυτή την κουβέντα..ξεχνάμε ότι ένας βαρύς και άδικος φόρος, το «χαράτσι» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, από έκτακτος γίνεται μόνιμος. Και μπορεί να είναι χαμηλότερος, αλλά πλέον θα τον πληρώνουν όλοι. Και όταν λέμε όλοι …εννοούμε όλοι. Εκτός εάν όπως πάντα συμβαίνει εδώ στην Ελλάδα, τελευταία στιγμή υπάρξουν και κάποιες …εξαιρέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα