Είσαι Ολυμπιακός; Τι Μεγάλη Πέμπτη σε περιμένει;

Ο Γκριμάου όταν τελείωσε το ματς στο Παλάου Μπλαουγκράνα ήταν πολύ ικανοποιημένος. Δικαιολογημένα. Ένα 0-2 θα ήταν καταστροφικό. Οι παίκτες του δεν το επέτρεψαν. Δούλεψαν καλά στις άμυνές τους, υποχρεώνοντας τους Πειραιώτες να αργούν πολύ και να μην βρίσκουν τις λύσεις που θα μπορούσαν.

Την ίδια ώρα, είχαν δυο διαφορετικά ημίχρονα στην επίθεση και έτσι έφυγαν νικητές. Όπως και να 'χει, ο Ολυμπιακός την έκανε την δουλειά του στο ταξίδι αυτό. Πήρε έναν αγώνα, έσπασε την έδρα και έχει αυτός το αβαντάζ.

Του αρκούν δυο νίκες στο σπίτι του. Μεγάλη Τρίτη να πάρει ξανά το προβάδισμα και την Μεγάλη Πέμπτη να σφραγίσει το εισιτήριο.

Αν επαναλαμβάνω, μπορέσει να κερδίσει τον τρίτο αγώνα.

Ειδικά πάντως την Μεγάλη Πέμπτη, αυτό το... πακέτο που έκατσε στους Ολυμπιακούς δεν υπάρχει. Δεν το είχαν ονειρευτεί. Στις 19.30 ο τέταρτος προημιτελικός στο ΣΕΦ και στις 22.00 ο πρώτος ημιτελικός με την Άστον Βίλα στην Αγγλία!

Για να ξαναγυρίσω στην πορτοκαλί μπάλα, ήταν καλύτεροι οι Καταλανοί. Το είπε στο τέλος και ο Μπαρτζώκας. Που είδε Γουόκαπ και Κάναν να έχουν μαζί 1/12 τρίποντα, τους παίκτες του να αιφνιδιάζονται στην αρχή, να προσπαθούν ως το 36' να κρατηθούν στο ματς, αλλά στο φινάλε, να έχουν μόνο λάθος επιλογές και να πέφτουν θύματα, όλων των μαχητικών ενεργειών της Μπαρτσελόνα. θα διαβάσετε πιο κάτω τι εννοώ...

Θυμάστε την παλιά Μπάρτσα;

Ήταν τόσο ...χλιαρή η γενική εμφάνιση της ομάδας στο πρώτο μέρος, που το - 6 ήταν αρκετά καλό και άφηνε ανοιχτά τα πάντα για το δεύτερο μέρος. Τα πράγματα τούτη τη φορά στο Παλάου Μπλαουγκράνα ήταν ακόμη πιο ξεκάθαρα.

Ο Γκριμάου και οι παίκτες του έχουν καταλάβει ότι με τα κόκκινα τείχη δεν μπορούν να βγάλου άκρη, όταν αυτά προλαβαίνουν να υψωθούν. Που σημαίνει ότι σε σετ παιχνίδι, αν δεν βρει τρίποντο η Μπάρτσα, καλάθι με άλλον τρόπο βάζει ή με βολές ή με τύχη ή με... αίτηση.

Γι' αυτό και όσοι παρακολουθήσατε το ματς, είδατε την ισπανική ομάδα να θυμίζει στο ξεκίνημά της, την Μπαρτσελόνα στα τέλη της δεκαετίας του '80 με Σολοθάμπαλ, Σαν Επιφάνιο, Χιμένεθ, Σιμπίλιο και όλους τους άλλους που προσπαθούσαν να τρέξουν σαν δαιμονισμένοι. Γρήγορο μπάσκετ και πιάσιμο στον ύπνο των "ερυθρόλευκων". Με μεγαλύτερο στόχο να μην προλάβει ο Φαλ να γυρίσει...

Όλο αυτό απέφερε καρπούς. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν κυανέρυθρο σε συνδυασμό βέβαια και με την τρελή αστοχία των Κάναν Γουόκαπ. Ο Σίκμα ξεκίνησε πεντάδα ήταν θετικός στην επίθεση, αλλά κι αυτός είχε αμυντικά πέσει θύμα της ταχύτητας των αντιπάλων του. Ο Γκος, ο ΜακΚίσικ και ο Πετρούσεβ φρόντισαν να αλλάξουν την εικόνα του Ολυμπιακού αφού λειτούργησαν εξαιρετικά στην επίθεση και μαζί με Ράιτ- Λαρεντζάκη διαφοροποίησαν και την ένταση στην άμυνα...

Ριμπάουντ - φιστίκια

Ο Γκριμάου γνώριζε ότι με δεύτερη ήττα, στο ΣΕΦ θα υπέφερε. Πώς θα γυρνουσε την σειρά από 0- 2; Για αυτό και ζητούσε φουλ ένταση από τους παίκτες του. Για αυτό είδατε και μια -όσο μπορούσε- φανατισμένη Μπαρτσελόνα, που αγωνίστηκε με την πλάτη στον τοίχο.

Υπερδιπλάσιες προσπάθειες κοντά στο καλάθι από την ελληνική ομάδα στο ημίχρονο και την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε 4/18 τρίποντα (7 μόνο έκανε ο Γουόκαπ!!) οι γηπεδούχοι είχαν γράψει 4/7! Οι αριθμοί με δυο λόγια, είχαν αρχίσει από νωρίς να δείχνουν ότι τα πράγματα και έγιναν ακόμη χειρότεροι. Η ομάδα τελείωσε το ματς με 8/27 τρίποντα, και 19 λάθη!

Το ακόμη πιο τραγικό για το συγκεκριμένο βράδυ; Οι Καταλανοί πήραν 15 επιθετικά ριμπάουντ. Άρπαζαν την μπάλα σα να ήταν... φιστίκι στον αέρα. Και αυτό τους έδωσε έξτρα επιθέσεις, βρήκε απορυθμισμένη την κόκκινη άμυνα και την τιμώρησε. Ο Τζαμπάρι Πάρκερ έβγαλε μπόλικο από το μπάσκετ που έχει , ενώ καλά πήγαν και οι ψηλοί της ισπανικής ομάδας.

Αυτή την φορά έδωσαν σκληρές μάχες με την φροντ- λάιν του Ολυμπιακού και δεν λύγισαν. Πήγαν σε σετ παιχνίδι οι γηπεδούχοι στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου μέρους. Ο Ολυμπιακός βελτίωσε και τις επιστροφές του, αλλά μόνο αυτές. Την ίδια ώρα επιθετικά, λίγα πράγματα. Η μπάλα έμενε αρκετά στα χέρια.

Το μπάσκετ Μπαρτζώκα, δεν έβγαινε όπως το ήθελε ο κόουτς. Και μοιραία οι προσπάθειες γίνονταν με καθυστέρηση. Ο Γκος προσπάθησε, ο Πίτερς ανέβηκε και πάλι στην... δύση της αναμέτρησης, αλλά δεν έφταναν αυτά. Η Μπαρτσελόνα είχε ενέργεια. Ο Ολυμπιακός δεν της απάντησε.

Με Παπανικολάου

Ένα ματς χωρίς την... σπονδυλική της στήλη μπόρεσε να το βγάλει η ομάδα. Δεύτερο όχι. Ο Παπανικολάου θα είναι την Μ. Τρίτη και ο Ολυμπιακός τον έχει μεγάλη ανάγκη.

Επαναλαμβάνω, η Μπαρτσελόνα δεν είναι ομάδα που πρέπει να την τρέμεις, αλλά έχει μεγάλα κορμιά και βαθύ rotation. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν σπάσει την έδρα και τους αρκεί να κρατήσουν την δική τους. Όπως έγινε δηλαδή και το 2015.

Το ΣΕΦ θα παίξει ρόλο στο να... θυμώσει ακόμη περισσότερο η άμυνα, αλλά αυτή την φορά θα πρέπει να μπουν τα σουτ και φυσικά να φεύγει η μπάλα σωστά από τα χέρια των Πειραιωτών.

Το ταξίδι στην Ισπανία κρίνεται επιτυχημένο, στον Πειραιά υπάρχει η ευκαιρία να τελειώσουν όλα, αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν η ομάδα παίξει όπως μπορεί...

Keywords
Τυχαία Θέματα