Ο Δώνης, η κόντρα που ταλανίζει τον ΠΑΟΚ και οι αποφάσεις του Σαββίδη

07:13 8/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Εσχάτως και με δεδομένο ότι η ομάδα παρουσιάζει αγωνιστική κάμψη, οι φωνές αμφισβήτησης όχι μόνο αυξήθηκαν αλλά απέκτησαν και μεγάλη ένταση. Η διαμάχη του πρώην προπονητή του Ατρομήτου με το λατρεμένο της εξέδρας Πάμπλο Γκαρσία δημιούργησε ένα εκρηκτικό μείγμα και ο ιδιοκτήτης του συλλόγου Ιβάν Σαββίδης βρέθηκε προ αδιεξόδου.

Ξέχωρα όμως από τα παραπάνω είναι σαφές ότι στον ΠΑΟΚ μαίνεται εδώ και καιρό μία μεγάλη εσωτερική κόντρα. Από τη μία πλευρά υπάρχουν οι υποστηρικτές του Θοδωρή Ζαγοράκη, του απερχόμενου

προέδρου που κατάφερε να αναμορφώσει τον Δικέφαλο του Βορρά και να του χαρίσει μερική από την παλιά του αίγλη. Στην άλλη άκρη του…τερέν υπάρχουν οι υποστηρικτές του Ζήση Βρύζα, νυν προέδρου, ο οποίος το προηγούμενο καλοκαίρι πήρε την απόφαση για την πρόσληψη του Γιώργου Δώνη.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον Ζαγοράκη να καλοβλέπει την επαναδραστηριοποίησή του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω του προεδρικού θώκου αφού διαβλέπει ότι με τα χρήματα του Ιβάν Σαββίδη, η ομάδα μπορεί να απογειωθεί. Τούτες οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται αλλά ούτε και διαψεύδονται γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά αλλά και ανασφάλεια στον νυν πρόεδρο.

Από την πλευρά του ο Σαββίδης βρίσκεται σε σταυροδρόμι δύσκολων αποφάσεων. Προφανώς αντιλήφθηκε ότι η πολεμική γύρω από το πρόσωπο του προπονητή δεν ήταν παρά μία άσκηση επί χάρτου των δύο αντιμαχόμενων πλευρών. Προς το παρόν στηρίζει τον Γιώργο Δώνη αλλά η απόφασή του να επενδύσει σε γνωστό προπονητικό όνομα το καλοκαίρι θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένη.

Παράλληλα, εντύπωση προκάλεσε η απόφαση του μεγαλομετόχου να αναλάβει θέση του διευθυντή επικοινωνίας στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο δημοσιογράφος Γιώτης Παναγιωτάς. Ασχολούμενος επιτυχώς με το διεθνές αθλητικό ρεπορτάζ τα προηγούμενα χρόνια, ο άνθρωπος που θα κληθεί να χαράξει τη νέα επικοινωνιακή πολιτική του συλλόγου δεν έχει, εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον, καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη. Ισως αυτό όμως να είναι και το μεγάλο ατού του. Χωρίς δεσμούς με κανέναν από όσους εμπλέκονται τούτη την ώρα με την ομάδα και χωρίς εξαρτήσεις από το μιντιακό κατεστημένο της Θεσσαλονίκης, έχει πιθανότητες να πάρει τις σωστές αποφάσεις και να μετρήσει σωστά πρόσωπα και καταστάσεις.

Οι επόμενοι μήνες πάντως, όπως και να έχει, θα είναι κρίσιμοι για όλους στον ΠΑΟΚ. Για τον προπονητή ο οποίος θα επιχειρήσει να πείσει ότι αξίζει να παραμείνει στη θέση του, για τους ποδοσφαιριστές που έτσι και αλλιώς κρίνονται συνεχώς αλλά και για τη διοίκηση η οποία καλείται να επιβάλλει τις απόψεις της και να αλλάξει σελίδα ακροβατώντας σε τεντωμένο σχοινί.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα