Οι προτεραιότητες του Ολυμπιακού για το three-peat

Από τη στιγμή όμως που ο Βασίλης Σπανούλης σήκωσε την κούπα στην Ο2 Arena της αγγλικής πρωτεύουσας, οι συζητήσεις για την επόμενη μέρα των πρωταθλητών Ευρώπης άρχισαν, έστω και δειλά-δειλά. Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει αρκετά θέματα να λύσει αν επιθυμεί να συνεχίσει να κυριαρχεί στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

1.Υπόθεση παραμονής Βασίλη Σπανούλη.Το μεγάλο αγκάθι. Ο Σπανούλης είναι απλά ο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης στις ημέρες μας και αδιαφιλονίκητος

ηγέτης αυτής της ομάδας. Προφανώς θα του γίνει πρόταση ανανέωσης, είναι άγνωστο όμως αν αυτή θα φτάνει στο ύψος των τωρινών αποδοχών του Λαρισαίου γκαρντ (περίπου 2 εκ. ευρώ καθαρά το χρόνο). Ήδη αρκετές ομάδες καραδοκούν (Φενέρμπαχτσε, Ρεάλ) οπότε καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι η υπόθεση παραμονής του V-Span στο λιμάνι κάθε άλλο παρά εύκολο μπορεί να θεωρηθεί.

2.Υπόθεση παραμονής Χάινς: Ας μην κρυβόμαστε, παίκτες με την ενέργεια και την ψυχή του Κάιλ Χάινς δεν βρίσκει κανείς εύκολα στην Ευρώπη.Ο Αμερικανός αμείβεται με 250.000 ευρώ το χρόνο και η λογική λέει ότι θα αξιώσει κάποια αύξηση στην προσπάθεια που θα κάνει να εξαργυρώσει τις δύο φανταστικές σεζόν με τον Ολυμπιακό. Το τι θα πράξει η διοίκηση των “ερυθρόλευκων” είναι άγνωστο, η παραμονή όμως του Αμερικανού σέντερ τσέπης θεωρείται απαραίτητη.

3. Υπόθεση Παπανικολάου: O μίστερ 55% από το τρίποντο Κώστας Παπανικολάου έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν με τον Ολυμπιακό αλλά το όνειρό του για συμμετοχή στο ΝΒΑ μπορεί να τον οδηγήσει από το φετινό καλοκαίρι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Οι Νικς από τους οποίους έχει γίνει ντραφτ, δεν αποκλείεται να τον καλέσουν για να διαπιστώσουν δια ζώσης την αγωνιστική πρόοδο και σ’ αυτήν την περίπτωση ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κάνει κάτι. Υπάρχει μπάι άουτ στο συμβόλαιο του νεαρού άσου για πρόταση από ομάδα του ΝΒΑ.

4. Ξένοι παίκτες: Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να αποκτήσει δύο ξένους παίκτες. Κατά γενική ομολογία οι επιλογές (Πάουελ και Πέρκινς) δεν ήταν και οι καλύτερες. Αν δεν συμβεί κάτι θεαματικά καλύτερο στους τελικούς της Α1, οι “ερυθρόλευκοι” θα κληθούν να επιλέξουν άλλα πρόσωπα από την αγορά για να γεμίσουν το ρόστερ τους. Αυτές οι μεταγραφές δεν αποκλείεται, αν είναι επιτυχημένες, να κάνουν και τη διαφορά.

5. Υπόθεση Λο. Δεν γεμίζει το μάτι ο βραχύσωμος Αμερικανός αλλά η συμβολή του στις επιτυχίες του Ολυμπιακού είναι πάρα πολύ μεγάλη. Ο Λο, προϊόν του κολεγιακού μπάσκετ, έχει όνομα στις ΗΠΑ και είναι πολύ πιθανό να βρει προτάσεις από το ΝΒΑ. Ο ίδιος δεν έχει κρύψει τη φιλοδοξία του να επιστρέψει στο καλύτερο πρωτάθλημα και αν πράγματι προκύψουν προσφορές ο Ολυμπιακός μάλλον θα πρέπει να αναζητήσει αντικαταστάτη στη θέση του δεύτερου πλέι μέικερ.

Τα highlights του τελικού με τη Ρεάλ:

Highlights: Olympiacos Piraeus-Real Madrid από Euroleague_Basketball

Keywords
Τυχαία Θέματα