Χωρίς τους καθηγητές η απεργία της ΑΔΕΔΥ

Η ΟΛΜΕ είχε ζητήσει από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία την Παρασκευή 17 Μαΐου, ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ώστε να σηματοδοτήσει την αντίδραση του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος για

την επιστράτευση. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, έτσι οι καθηγητές αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στη σημερινή απεργία.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η επίδοση των φύλλων επίταξης σε 88.000 εκπαιδευτικούς. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, η επιστράτευση θα ισχύει από αύριο στις 12.00 το μεσημέρι. Κάτι που σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις όπου υπηρετούν.

Παράλληλα, σήμερα οι Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα θα αποφασίσουν σχετικά με την πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία.

Για την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει από κοινού στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, ενώ οργανώνεται συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:30.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα της ΟΛΜΕ να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή, με την οποία να «παγώνουν» προσωρινά οι κυβερνητικές αποφάσεις για την πολιτική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η κύρια προσφυγή της ΟΛΜΕ θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 7 Ιουνίου 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα