ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΕΦΚ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Την αντίθεσή της στην αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο υπογράμμισε χθες η Αλέκα Παπαρήγα, καταγγέλλοντας ότι στόχος της κυβέρνηση είναι «να κλιμακώσει τη φορολογική αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας».

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπεία φορέων των βενζινοπωλών και εξέφρασε την αντίθεση του κόμματος στην εξίσωση του φόρου μεταξύ του φόρου πετρελαίου θέρμανσης

και κίνησης. Η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι η κυβέρνηση «χρησιμοποιεί προσχηματικά την ανάγκη πάταξης του λαθρεμπορίου, με στόχο να κλιμακώσει την φορολογική αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας». «Οδηγεί πλατιά λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση και στην αδυναμία να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες θέρμανσης των κατοικιών τους», συνέχισε η κ. Παπαρήγα.

Παράλληλα, η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ τάχθηκε υπέρ της άμεσης κατάργησης του αφορολόγητου καθεστώτος στα εφοπλιστικά καύσιμα, ενώ ζήτησε την κατάργηση του ΕΦΚ στα καύσιμα της λαϊκής οικογένειας και των φτωχών αγροτών. Τέλος, η κ. Παπαρήγα ζήτησε από την κυβέρνηση την άμεση πάταξη του λαθρεμπορίου με τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, «επικεντρώνοντας στα διυλιστήρια, στη χονδρική εμπορία , στις εξαγωγές και στα εφοπλιστικά καύσιμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα