ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Τη διεξαγωγή του συνεδρίου του κόμματος, πιθανότατα εντός του προσεχούς Φεβρουαρίου, ανακοινώνει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Στόχος, η επανασυσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και η αλλαγή ατζέντας στο εσωτερικό του, όπου ο κ.Βενιζέλος εμφανίζεται αποδυναμωμένος… 

Κίνηση «ματ» για την αλλαγή

ατζέντας στο εσωτερικό του κόμματός του επιχειρεί σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης της Πολιτικής και Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματός του σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, ο κ.Βενιζέλος θα ανακοινώσει τη διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, με πιθανότερη ημερομηνία εντός του προσεχούς Φεβρουαρίου.

Με τον τρόπο αυτό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να επανασυσπειρώσει το κόμμα του, που τόσο με αφορμή τα επικείμενα μέτρα, όσο και με την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», δείχνει σημάδια διάλυσης, τουλάχιστον ως προς την συνοχή του. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα, που κάτι τέτοιο γίνεται λίγες ημέρες πριν από την επανεμφάνιση του Ανδρέα Λοβέρδου και τυχόν πολιτικές του ανακοινώσεις την άλλη Δευτέρα, στην παρουσίαση του βιβλίου του «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση», αλλά και πριν από την ψήφιση του νέου επώδυνου πακέτου μέτρων, για τα οποία ουκ ολίγοι βουλευτές έχουν εκφράσει τις διαφωνίες τους. Η ανακοίνωση διεξαγωγής του συνεδρίου άλλωστε, εκτιμάται ότι θα …μετριάσει κάπως τους τόνους στην «εσωκομματική αντιπολίτευση» που ασκεί η Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, αιτούμενη μεταξύ άλλων ακόμα και την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση, αλλά και τον επαναπροσδιορισμό της φυσιογνωμίας του.

Στη σημερινή συνεδρίαση πάντως, επί τάπητος θα τεθούν και οι τελευταίες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τα εργασιακά, αλλά και τα όσα έγιναν στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών την Τρίτη και στα τηλεφωνήματα μεταξύ τους που ακολούθησαν. Στο τραπέζι όμως θα μπουν και τα διακυβεύματα για την χώρα μας στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ενώ δεν αποκλείονται αναφορές και στην περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» λίγο μετά την κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και λίγο πριν την κατάθεση σε αυτήν του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα