Ο ΣΥΡΙΖΑ, Ο ΙΦ. ΑΜΥΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Στην αντεπίθεση επιχειρεί να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το θέμα του Ιφικράτη Αμυρά και τις καταγγελίες Μιχελάκη. Ποια η σχέση του… «αντάρτη πόλεων» με την Κουμουνδούρου. Όλο το παρασκήνιο.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στην Κουμουνδούρου δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για τις καταγγελίες του εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη, που χαρακτηρίζει ως «στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ» τον «αγανακτισμένο» Ιφικράτη

Αμυρά και κάνουν λόγο για «μαύρη προπαγάνδα της ΝΔ».
Παράλληλα, υψηλόβαθμοι κομματικοί παράγοντες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τη ζημιά που μπορεί να υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συγκεκριμένη καταγγελία, παρότι, όπως διευκρινίζουν, «δεν έχει καμία βάση».

Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, ο εν λόγω «αγανακτισμένος» όντως δεν έχει καμία κομματική ή πολιτική σχέση με την Κουμουνδούρου. Ο Ιφικράτης Αμυράς είχε στήσει στην πλατεία Συντάγματος, όταν ξεχείλιζε από εκατοντάδες χιλιάδες «Αγανακτισμένους» πολίτες μία σκηνή, στην οποία έπαιρνε συνεντεύξεις από παριστάμενα στις διαδηλώσεις πολιτικά στελέχη και κάπως έτσι του παραχώρησαν συνέντευξη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αλλά και ο ίδιος ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Τα ψηφοδέλτια

Μόλις οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των «Αγανακτισμένων» ξεθύμαναν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του matrix24.gr, ο Ιφικράτης Αμυράς, που εμφανίζεται σε βίντεο διακινούμενα από τη ΝΔ να προτείνει αντάρτικο πόλεων με μολότοφ, δολοφονίες και εκτελέσεις «δοσιλόγων», προσέγγισε όντως την Κουμουνδούρου, θεωρώντας ότι η παρουσία του στην πλατεία Συντάγματος μπορεί να αποτελέσει ένα πρόπλασμα για να εκλεγεί βουλευτής. Η προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ευθέως, αλλά μέσω μιας εκ των συνιστωσών του, του ΔΗΚΚΙ, το οποίο πρότεινε όντως τον Ιφικράτη Αμυρά να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην πρώτη ανεπίσημη διαρροή των ψηφοδελτίων, πριν αυτά περάσουν από «κόσκινο», το όνομα του κ. Αμυρά φιγουράριζε όντως στη λίστα της Α’ Αθήνας, όπως αυτή είχε δημοσιευθεί σε ηλεκτρονικές εφημερίδες και στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Αυγή», που πρόσκειται στον ΣΥΝ. Παρόλα αυτά, όταν οι επιτελείς της Κουμουνδούρου προχώρησαν στο «ξεσκαρτάρισμα» των υποψηφίων και διαπίστωσαν… τι εστί Ιφικράτης Αμυράς, το όνομα του προταθέντος από το ΔΗΚΚΙ κόπηκε από τη λίστα της Α’ Αθήνας και έκτοτε ουδείς στον ΣΥΡΙΖΑ ασχολήθηκε εκ νέου με τον «αντάρτη πόλεων».

«Δείχνουν» Κρανιδιώτη

Σε κάθε περίπτωση, η Κουμουνδούρου, με τις αρχικές τις ανακοινώσεις κατά της ΝΔ («από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα») έδειξε να υποτιμά τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει το συγκεκριμένο θέμα. Για το λόγο αυτό, κατά πληροφορίες, αύριο αναμένεται νέα επίθεση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ΝΔ και της «προπαγάνδας» της, ενώ ακόμη και ο επικεφαλής του σχήματος, Αλέξης Τσίπρας, σκέφτεται σοβαρά να προβεί σε δημόσια παρέμβαση, ξιφουλκώντας κατά των «χαλκείων της Συγγρού», όπως σημειώνουν συνεργάτες του.

Παράλληλα, στην Κουμουνδούρου έχουν αλιεύσει συνέντευξη του Ιφικράτη Αμυρά και με τον μυστικοσ

Keywords
Τυχαία Θέματα