ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ

Το Εuro 2012 συνεχίζεται την Κυριακή με τις πρώτες μάχες του τρίτου ομίλου. Ισπανία-Ιταλία στο Γκντανσκ (19:00) και Ιρλανδία Κροατία στο Πόζναν (21:45).

Η ώρα για να κάνει πρεμιέρα στο Euro 2012 η πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου Ισπανία έφτασε. Η ομάδα του Βιθέντε ντελ Μπόσκε αρχίζει το δύσκολο έργο της υπεράσπισης του τίτλου της με παραδοσιακό ντέρμπι κόντρα στην ανανεωμένη Ιταλία.

Η ποιότητα των Ισπανών δεν αμφισβητείται. Αυτό

που περιμένει να διαπιστώσει η ποδοσφαιρική Ευρώπη είναι το αν αυτή η ομάδα που τα πήρε όλα τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια έχει ακόμη φλόγα μέσα της. Οι φούριας ρόχας θα στηριχθούν και πάλι στη εκπληκτική μεσαία γραμμή που απαρτίζουν οι Τσάβι, Ινιέστα και Φάμπρεγας και ευελπιστούν ότι τα κενά των τραυματιών Βίλα και Πουγιόλ δεν θα φανούν.

Η Ιταλία επιθυμεί πάνω απ΄όλα να ξεπεράσει τις αναταράξεις που προκάλεσε στο εσωτερικό της ομάδας το νέο σκάνδαλο στημένων αγώνων που ξέσπασε στη γειτονική χώρα. Από εκεί και πέρα το νεανικό σύνολο του Τσέζαρε Πραντέλι θα στηριχθεί στην ομαδική προσπάθεια αλλά και στην κλάση παικτών όπως ο Λουίτζι Μπουφόν, ο Μάριο Μπαλοτέλι και ο Αντρέα Πίρλο.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ιρλανδία διασταυρώνει τα ξίφη της με την Κροατία. Οι Ιρλανδοί επανεμφανίζοντα σε μεγάλο τουρνουά μετά από αρκετά χρόνια και υπό τις οδηγίες του πολύπειρου Ιταλού Τζιοβάνι Τραπατόνι φιλοδοξούν να βάλουν δύσκολα σε κάθε ομάδα που θα αντιμετωπίσουν. Αλλωστε το μαχητικό πνεύμα δεν τους λείπει ποτέ.
Η Κροατία του Σλάβεν Μπίλιτς είναι πια μία κλασική δύναμη στο χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το ταλέντο χαρακτηρίζει διαχρονικά αυτήν την ομάδα αφού η τωρινή φουρνιά περιλαμβάνει παίκτες όπως ο Λούκα Μόντριτς, ο Ιβαν Ράκιτιτς, ο Νίκο Κράνιτσαρ και ο Ντάριο Σρνα, ικανούς να κάνουν μεγάλες ζημιές.

Τη Δευτέρα, στο χορό του Euro μπαίνουν και οι ομάδες του 4ου και τελευταίου ομίλου. Η Ουκρανία αντιμετωπίζει τη Σουηδία (21.45) και η Γαλλία την Αγγλία (19.00).

Keywords
Τυχαία Θέματα