Τσάβες: «Είμαι καλά»

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες είπε το Σάββατο ότι οι ιατρικές εξετάσεις που διεξήχθησαν μετά τη θεραπεία για τον καρκίνο στην οποία υποβλήθηκε έδειξαν πως η υγεία του είναι σε καλή κατάσταση, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την ασθένειά του.

Ο Τσάβες σταδιακά αυξάνει τις δημόσιες εμφανίσεις του, έπειτα από εβδομάδες που έστελνε μηνύματα κυρίως μέσω του Twitter

και με τηλεφωνήματα στην κρατική τηλεόραση.

«Οι εξετάσεις έδειξαν ότι όλα είναι απολύτως καλά. Μετά την επέμβαση και τη ραδιοθεραπεία, νιώθω πολύ καλά», είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, που έχει υποβληθεί σε τρεις επεμβάσεις για την αφαίρεση καρκινικών όγκων από την περιοχή της λεκάνης.

Δεν γνωστοποίησε πάντως εάν θα χρειαστεί άλλη θεραπεία ή αν θα επιστρέψει στην Κούβα, όπου έγινε το μεγαλύτερο μέρος της θεραπείας του πέρυσι.

Η ασθένεια του Τσάβες έχει καταστεί αντικείμενο μιας ατέλειωτης σεναριολογίας στη Βενεζουέλα, όπου πολλοί πιστεύουν ότι χωρίς τη χαρισματική ηγεσία του η κατάσταση θα μεταβαλλόταν δραματικά.

Αύριο Δευτέρα ο Τσάβες θα υποβάλλει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της χώρας επίσημα και θα ηγηθεί μιας μεγάλης πορείας.

«Έχω πίστη στο Θεό, στην επιστήμη και στη θέλησή μου να ζήσω για να συνεχίσω να μάχομαι για αυτή τη χώρα», είπε, παραδεχόμενος ότι η ραδιοθεραπεία ήταν «δύσκολη».

Οι περισσότερες από τις δημοσκοπήσεις στη χώρα δείχνουν ότι ο Τσάβες προηγείται του υποψηφίου της αντιπολίτευσης, του 39χρονου Ενρίκε Καπρίλες, ο οποίος σήμερα θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα δύο τρίτα των πολιτών θεωρούν πως ο πρόεδρος θα ανανήψει, παρά τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα σε έντυπα της αντιπολίτευσης για το ότι του απομένουν «μήνες» ζωής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα