Ο Γιάννης Στουρνάρας κάνει πόλεμο

Πριν μία εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομίας, μέσω της τηλεόρασης του Σκάι, έκανε λόγο για υπουργούς που του έδιναν ραβασάκια ζητώντας ρουσφέτια για διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Προχθές στα Νέα, επανήλθε σημειώνοντας πώς «σε ορισμένα υπουργεία οι υπουργοί λειτούργησαν σαν συνδικαλιστές, υπήρχαν υπουργοί που μέχρι την τελευταία στιγμή δεν τόλμησαν και χρειάστηκε να μεσολαβήσει

ο πρωθυπουργός».

Οι τοποθετήσεις αυτές του υπουργού Οικονομικών, όπως είναι λογικό, προκαλούν πολλές συζητήσεις αλλά και αντιδράσεις από αρκετά «πολιτικά» στελέχη της κυβέρνησης, και φυσικά όχι απαραιτήτως από αυτά που «φωτογραφίζονται» ως συνδικαλιστές, οι οποίοι και βλέπουν τον Γιάννη Στουρνάρα όχι μόνον να χαράσσει και υλοποιεί την οικονομική πολιτική αλλά επιχειρεί να «στήσει» ένα πολιτικό και επικοινωνιακό σκηνικό που θα τοποθετήσει τον ίδιο απέναντι στους «επαγγελματίες πολιτικούς». Συνεργάτες του Πρωθυπουργού, και ο ίδιος μέσω χθεσινής του συνέντευξης, απορρίπτουν τα σχετικά σενάρια και δηλώνουν την πλήρη στήριξη στον Υπουργό.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, και ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας γίνεται στόχος επιθέσεων. Αυτές δεν προέρχονται πλέον μόνον από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΔΗΜΑΡ (σ.σ. η καχυποψία παραμένει) ούτε μόνον από υπουργούς της κυβέρνησης. Συχνά έχουν ως αφετηρία τον ίδιο το στενό πυρήνα των υποστηρικτών του Αντ. Σαμαρά.

Στους παροικούντες το Υπουργείο Οικονομικών είναι γνωστή η ένταση στις σχέσεις με τον υφυπουργό Γ. Μαυραγάνη, επιλογή του Αντ. Σαμαρά, τόσο για τη διαχείριση σειράς θεμάτων όσο κυρίως για την «περιπέτεια» με το φορολογικό και την επιλογή του νέου Γεν. Γραμματέα Εσόδων. Για τις διαρροές σχετικά με το φορολογικό, στοχοποιήθηκαν οι δύο στενότεροι συνεργάτες του Γ. Στουρνάρα, Π. Τσακλόγλου και Ν. Καραβίτης. Μάλιστα, ο δεύτερος φαίνεται ότι αποτελεί επιλογή του κ. Στουρνάρα για τη θέση του μόνιμου Γραμματέα Εσόδων. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, την ίδια θέση θα επιθυμούσε για τον εαυτό του ο κ. Γ. Μαυραγάνης. Εναλλακτικά, ακούγεται και το όνομα του Χάρη Θεοχάρη, νυν Γεν. Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, που εσχάτως φέρεται να έχει συνάψει συμμαχία με τον Γ. Μαυραγάνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα