Ο Βενιζέλος φέρνει στην Ελλάδα τον Ολάντ!

Το ενδεχόμενο να βρίσκεται στην Αθήνα τον Ιανουάριο ο Φρανσουά Ολάντ, προσκεκλημένος του Ευάγγελου Βενιζέλου, φαίνεται να δρομολογεί σε παρασκηνιακό επίπεδο η Ιπποκράτους, όπως αποκαλύπτει σχετικά ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”.

Στις αρχές του νέου έτους είναι προγραμματισμένο να φιλοξενηθεί στην Αθήνα Συνδιάσκεψη των Σοσιαλιστικών Κομμάτων της Νότιας Ευρώπης,

με οικοδεσπότη το ΠΑΣΟΚ, και στο παρασκήνιο η Ιπποκράτους “δουλεύει” το σενάριο να έρθει στην ελληνική πρωτεύουσα ο ίδιος ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Οι δυο πολιτικοί άλλωστε φαίνεται να έχουν καλή χημεία μεταξύ τους, όπως αποδείχτηκε και από την προεκλογική παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου στα Ηλύσια Πεδία, και την τότε συνάντησή του με τον Φρανσουά Ολάντ.

Μια κίνηση, φυσικά υψηλής πολιτικής σημειολογίας αλλά και ταυτόχρονα ουσίας και περιεχομένου, καθώς η παρουσία Ολάντ στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου θα ενισχύσει σημαντικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο… χωροταξίας στην υπόλοιπη Κεντροαριστερά, ενώ θα στείλει και ηχηρά μηνύματα στήριξης της Ελλάδας.

Αυτή η τελευταία διάσταση μάλιστα κάνει πολλούς να σχολιάζουν με νόημα ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε την πρώτη ουσιαστική πρωτοβουλία του Ευάγγελου Βενιζέλου ως αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Σαμαρά (ή έστω υπευθύνου για τον τομέα της εξωτερικής πολιτικής), όπως επιμένουν οι παρασκηνιακές φήμες ότι θα συμβεί με τον ανασχηματισμό που έρχεται, και ο οποίος θα σηματοδοτήσει την ουσιαστικότερη και πολιτική πλέον συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση συνεργασίας με Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Αριστερά.

Keywords
Τυχαία Θέματα