«Νομιμοποίηση» από τα όργανα ψάχνει ο Βενιζέλος

Εξού και ο πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος συγκαλεί σήμερα στις πέντε το απόγευμα κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματός του, προκειμένου να τους περιγράψει τόσο την πρόταση Σαμαρά για την ΕΡΤ, όσο και ακριβώς την φάση στη οποία βρίσκεται η «λεπτή διαπραγμάτευση» με το Μέγαρο Μαξίμου και να πάρει ή όχι την απαραίτητη νομιμοποίηση

για να συνεχίσει…

Ο ίδιος πάντως, φέρεται να υποστήριξε σε συνάντηση με τους συνεργάτες του αμέσως μετά τη σύσκεψη αρχηγών χθες ότι «αν κάναμε τέτοιες συζητήσεις και στο παρελθόν, θα είχαμε λύσει πολλά λιμνάζοντα προβλήματα», φράση που ερμηνεύθηκε ως ένα βήμα ακόμα προς …συμφωνία απόψε. Δεδομένου δε, ότι έχει σχεδόν αποδειχθεί και από τις δηλώσεις τους χθες το βράδυ πως Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης βρίσκονται σε απόλυτη σύμπνοια και τηρούν κοινή γραμμή, απομακρύνονται και οι φόβοι για μονομερή αποχώρηση από την κυβέρνηση.

Αργά χθες το βράδυ, άλλωστε, η Ιπποκράτους, παραδεχόταν ότι ο πρωθυπουργός έχει μετατοπιστεί από τις αρχικές αντιδημοκρατικές θέσεις του τη Δευτέρα, αλλά και τις διαρροές περί 20,30,50 ή 100 εργαζομένων με τους οποίους θα στηνόταν το όποιο νέο κανάλι, με την εκπομπή σήματος να γίνεται από άλλο κτίριο εκτός ΕΡΤ κ.ο.κ, πλην όμως δήλωνε μη ικανοποιημένη, ζητώντας επιπλέον σημαντικά βήματα.

Από το μεσημέρι ακόμα χθες πάντως, οπότε υπήρξε νέα τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου-Σαμαρά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον ενημέρωσε αναλυτικά για τις θέσεις του κόμματός του, τόσο στο θέμα της ΕΡΤ, όσο και σε μία σειρά άλλων θεμάτων. Μεταξύ αυτών, η προγραμματική συμφωνία που θα πρέπει στο εξής να διέπει την κυβέρνηση, οι αιχμές και οι προτεραιότητες όπως διαμορφώνονται από την παρούσα συγκυρία, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και η καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης.

Επί των τελευταίων μάλιστα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ φέρονται πεπεισμένα ότι θα υπάρξει συμφωνία απόψε. Μένει να αποδειχθεί αν το ίδιο θα συμβεί και με την ΕΡΤ, τη νέα πρόταση Σαμαρά για την οποία δεν αποκάλυψε ούτε στους πιο στενούς του συνεργάτες –όπως λένε οι ίδιοι- ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το ακρωνύμιο ΕΡΤ πάντως έλειψε χθες από τις δηλώσεις Βενιζέλου, όπου αντικαταστάθηκε περίτεχνα από τη «Δημόσια Ραδιοτηλεόραση».

Στελέχη της Ιπποκράτους πάντως, αποσυνέδεαν τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος από την παράλληλη συνεδρίαση της επιτροπής αναστολών του ΣτΕ που θα εξετάζει την αίτηση αναστολής της ΠΟΣΠΕΡΤ κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ, σημειώνοντας αίφνης ότι «δεν θα τρέχουμε πίσω από τα νομικά και νομικίστικα θέματα»…

Keywords
Τυχαία Θέματα