Ένας …φλύαρος Σούπερμαν

Μπαμπούλες Πανεπιστημίου (Monsters’ University)

του Νταν Σκάνλον. Διάρκεια: 110′

Με τις φωνές των Θανάση Τσαλταμπάση, Αντώνη Λουδάρου, Λεωνίδα Κακούρη, Βίνας Παπαδοπούλου κ.ά.

Σχεδόν δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη γνωριμία με τον μονόφθαλμο Μάικ και τον τριχωτό Σάλι, τα δύο αταίριαστα τέρατα ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο για μια εκπαιδευτική εκδρομή στη φοιτητική ζωή τους. Όταν οι δύο φίλοι δεν άντεχαν ο ένας τον άλλο , καθώς το μόνο που μοιράζονταν ήταν η αντιπάθειά και ο υπερβολικός ανταγωνισμός τους.

Δεν είναι από τις πιο καινοτόμες και έξυπνες ταινίες κινουμένων σχεδίων

της Pixar ωστόσο αξίζει λόγω οικειότητας, ειλικρίνειας και απουσίας διδακτισμού για να πάρουν τα παιδιά σέρνοντας τους γονείς τους στα multiplex.

Άνθρωπος Από Ατσάλι (Man Of Steel)

του Ζακ Σνάιντερ. Διάρκεια: 143′

Με τους Χένρι Καβίλ, Έιμι Άνταμς, Ράσελ Κρόου, Κέβιν Κόστνερ, Νταϊάν Λέιν, Μάικλ Σάνον, Κρίστοφερ Μελόνι, Λόρενς Φίσμπερν

Όπως οι πόλεις και οι πολιτισμοί, έτσι και οι υπερήρωες σαν τον Σούπερμαν χρειάζονται γενέθλιους εναρκτήριους μύθους. Εν προκειμένω ο ήρωας με τις υπερφυσικές δυνάμεις και την επίγνωση ότι δεν προέρχεται από τη Γη παρατάει το παραδοσιακό κόκκινο σλιπ με το μπλε καλσόν και ορμάει στο παρελθόν για να ανακαλύψει τις ρίζες του που προσδιορίζουν την αποστολή του να σώσει από τον αφανισμό αυτό το κόσμο .

Παραείναι εκκωφαντική η σοβαρότητα αυτής της στοχαστικής και καλλιτεχνικής , κατά κάποιο τρόπο, ταινίας. Δεν της λείπει η υψηλών οκτανίων αδρεναλίνη που τροφοδοτεί τη δράση, αλλά δεν αντιμετωπίζει την πλοκή σαν κόμικ. Προϋποθέτει ότι ο Σούπερμαν είναι πραγματικός άνθρωπος φτιαγμένος από σάρκα και οστά παρότι ο τίτλος βροντοφωνάζει ότι είναι κατασκευασμένος από ατσάλι, έστω και αν είναι μετανάστης από άλλο πλανήτη. Σίγουρα δεν θα απογοητεύσει, ειδικά σε 3D, τους φαν του είδους, ωστόσο δεν έχει τίποτα από τη παιχνιδιάρικη αθωότητα και το χιούμορ των ταινιών του δραματοποιημένου, χάρτινου υπερήρωα που έχουν προηγηθεί. Αν προστεθούν οι αδέξιοι συμβολισμοί, οι επίπεδοι χαρακτήρες και το υπερδιογκωμένα φινάλε που θα ράγιζε μέχρι και τους Transformers, η ουσία της προσπάθειας χάνεται μέσα στη αφθονία των εφέ και τη μεγάλη διάρκεια.

Ο γάμος Χρονιάς (The Big Wedding)

του Ντάστιν Ζάκαμ. Διάρκεια: 90 λεπτά.

Με τους Νταϊάν Κίτον, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Σούζαν Σάραντον, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Κάθριν Χέιγκλ, Αμάντα Σέιφριντ, Τόφερ Γκρέις

Για τη διασκέδαση των ενηλίκων παιδιών τους και των φίλων τους, οι επί πολλά χρόνια χωρισμένοι θετοί, γονείς του γαμπρού, αναγκάζονται να ξανασμίξουν με το ζόρι και να υποδυθούν τους παντρεμένους γονείς, ενόψει της απόφασης της βιολογικής μητέρας του, να παραστεί στον γάμο του. Εν τω μεταξύ η νυν συμβία του θετού πατέρα παρακολουθεί τα πάντα ενώ η βιολογική κόρη και ο βιολογικός γιος του ζεύγους, βασανίζονται από μυστικά και προβληματισμούς.

Πρόκειται για μια αποτυχημένη αμερικανική εκδοχή της γαλλικής ταινίας «Mon Frère se marie» («Ο αδελφός μου παντρεύεται») του 2006. Κυρίως γιατί πολύ σπάνια στο πεδίο της κινηματογραφικής ψυχαγωγίας έχουν χρησιμοποιηθεί τόσοι πολλοί βραβευμένοι με Όσκαρ ηθοποιοί για να παράξουν ένα τέτοιο συνονθύλευμα. Η Σάραντον, η Κήτον και ο Ντε Νίρο θα μπορούσαν να είναι πλήρως πειστικοί ως το τρίο παλαιών φίλων, αλλά σπαταλιούνται σε ένα προβλέψιμο σενάριο που πάσχει από έλλειψη χιούμορ και κυρίως υποφέρει από αθριτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα