Σκέφτονται πρόταση μομφής στον ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

«“Πούλησαν” την ΕΡΤ για να αποσπάσουν μεγαλύτερο μερίδιο της κυβερνητικής εξουσίας», τονίζουν στο matrix24.gr κορυφαίοι παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που «βλέπουν» πίσω από τη χθεσινή σύσκεψη αρχηγών την υποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη. «Δεν είπαν κουβέντα για τους εργαζόμενους, έβαλαν την ΕΡΤ στη ζυγαριά της διαπραγμάτευσης για τα οφίτσια»,

σχολιάζουν στελέχη της Κουμουνδούρου, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι στις χθεσινές τους δηλώσεις μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου, ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ούτε ο Φώτης Κουβέλης έκαναν αναφορά στην ΕΡΤ, αλλά σε «δημόσια ραδιοτηλεόραση». «Άρα, έχουν ήδη ξεγράψει το προσωπικό του περιοδικού “Ραδιοτηλεόραση” και τα Μουσικά Σύνολα», συμπεραίνουν, στην αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ σχεδιάζεται σήμερα γενικευμένη επίθεση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, με δημόσιες τοποθετήσεις και συνεντεύξεις τους σε ΜΜΕ.

Πρόταση μομφής

Παράλληλα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του matrix24.gr, τις τελευταίες 24 ώρες έχει πέσει ξανά στην Κουμουνδούρου το σενάριο της κατάθεσης πρότασης μομφής προς την κυβέρνηση. «Αν στη σύσκεψη της Πέμπτης συμφωνήσουν, μπορεί να καταθέσουμε πρόταση μομφής και εκεί όλοι θα ξεχάσουν τις δήθεν διαφωνίες τους», λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, αν και η αρχική δημοσιοποίηση των προθέσεων της Κουμουνδούρου έχει αποδυναμώσει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, που θα είχε μια τέτοια κίνηση. Σε κάθε περίπτωση, το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση είναι ισχυρό, αφού στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι σε μια τέτοια περίπτωση, οι δύο ελάσσονες κυβερνητικοί εταίροι «θα αναγκάζονταν να αποδείξουν ότι παραμένουν γερά δεμένοι στο άρμα το Σαμαρά», όπως σχολιάζουν χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα