Νέα αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ

Οι επιθέσεις του σε ένα σημείο της ομιλίας του αφορούσαν ευθέως στην «απειλή» που μπορεί να δέχεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, επιχείρημα που στο εξής θα πέφτει συχνά στο τραπέζι της αντιπαράθεσης από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη.

«Βλέπω να κλαίγεται και να οδύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν υποκλοπές, γιατί κάποιοι συνδέουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τις παρυφές της τρομοκρατίας, με τη Marfin,

με τις Σκουριές. Και το ΠΑΣΟΚ έρχεται η Κοινοβουλευτική του Ομάδα προσωπικά εγώ, ως Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και προσπαθούμε να κρατήσουμε το θεσμικό και δημοκρατικό μέτρο, το μέτρο του πολιτικού λόγου και του πολιτικού πολιτισμού», είπε, καταλογίζοντας κοινοβουλευτική βία, χυδαιότητα και συκοφαντία, καθώς και υπεράσπιση συμφερόντων σε άλλες πτέρυγες της Βουλής. «Δεν διασπάται το εθνικό δημοκρατικό μέτωπο; Αυτό είναι μία μορφή βίας ύπουλη και υπονομευτική των θεσμών και της δημοκρατίας», είπε με νόημα.

Καταλόγισε δε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχείρησε και άλλη φορά να θέσει στο στόχαστρο το ΠΑΣΟΚ, υπονοώντας προφανώς την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. «Το ΠΑΣΟΚ σας πονάει! Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που οδήγησε στο συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου του 2012 και στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Και το ότι τώρα το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της κυβερνητικής και πολιτικής σταθερότητας και αυτό θα καθορίσει τις εξελίξεις», είπε. Και συνέχισε : «Σας ενοχλεί προφανώς η τελευταία εξέλιξη σε σχέση με την Κεντροαριστερά. Σας ενοχλεί η συσπείρωση ενός ολόκληρου χώρου της Κεντροαριστεράς της ευθύνης».

Αυτή η τελευταία αναφορά μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς στην επιχείρηση ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, το ΠΑΣΟΚ φιλοδοξεί να παίξει κεντρικό ρόλο, με στόχο μεταξύ άλλων την …επιστροφή κεντροαριστερών ψηφοφόρων που επέλεξαν στις τελευταίες εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ, στο «σπίτι τους». Πρόκειται λοιπόν, για ένα επιχείρημα που θα εμφανίζεται ολοένα και συχνότερα στο εξής στην ρητορική στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αν όχι και της ευρύτερης παράταξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα