Παραληρούν τα social media για τον «μεταλλαγμένο» Καβάφη (Φωτό)

Ήδη από προχθές, καταγγέλλεται ότι στα «βαμμένα» με στίχους του αλεξανδρινού ποιητή λεωφορεία για το «Έτος Καβάφη», χρησιμοποιούνται στίχοι του Καβάφη με τρόπο αποπροσανατολιστικό που «βολεύει» την κυβέρνηση.

Μάλιστα, στο στόχαστρο πολλών έχουν βρεθεί τα λεωφορεία που απεικονίζουν τον στίχο του ποιητή «είν’ επικίνδυνον πράγμα η βία», αφού τα συγκεκριμένα οχήματα κυκλοφορούν σε μία πολιτική συγκυρία που η «θεωρία των δύο άκρων»

διχάζει το πολιτικό σκηνικό. Εξάλλου, μπορεί κανείς αν δει το λεωφορείο να εισπράξει ως μήνυμα την… επικινδυνότητα των βίαιων πράξεων, όμως στο συγκεκριμένο ποίημα, ο Καβάφης αναφέρεται στη βιασύνη. Πρόκειται για το ποίηση «Εν μεγάλη ελληνική αποικία, 200 π.Χ.» και ολόκληρος ο στίχος του αλεξανδρινού έχει ως εξής: «Να μη βιαζόμεθα/είν’ επικίνδυνον πράγμα η βία».

Τούτων δοθέντων, στο facebook και το twitter έχει την τιμητική της η δημιουργικότητα και το photoshop, καθώς οι χρήστες των social media «ανεβάζουν φωτογραφίες» με τις οποίες ειρωνεύονται την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Μερικές από τις δημιουργίες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι οι παρακάτω:

Keywords
Τυχαία Θέματα