«Κεντροαριστερές» ανησυχίες στη ΔΗΜΑΡ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η συζήτηση -κυρίως σε ό,τι αφορά στην Κεντροαριστερά και την επίσημη θέση του Φώτη Κουβέλη- αναμένεται να ανοίξει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που προγραμματίζεται να διεξαχθεί μέσα στο προσεχές σαββατοκύριακο. Εξάλλου, μπορεί επισήμως να έχουν κοπάσει οι αντιδράσεις, ωστόσο στο εσωτερικό του κόμματος η συζήτηση και οι διαφωνίες καλά κρατούν.

Η απόφαση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής Γεράσιμου Γεωργάτου και Σταύρου Λιβαδά

να γίνουν μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των «58» συνεχίζει να προκαλεί κραδασμούς, ενώ στην προχθεσινή συνεδρίαση του οργάνου τούς ζητήθηκε να αποχωρήσουν. Ωστόσο, κατά πληροφορίες, οι ίδιοι αρνήθηκαν να παραιτηθούν από το… όργανο των «58», με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η πολιτική τους απόσταση από την Αγίου Κωνσταντίνου.

Συν τοις άλλοις, ο στενός συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη, Σάκης Παπαθανασίου (που ήταν μαζί με τον Δημήτρη Χατζησωκράτη και ο επίσημος «διαπραγματευτής» της ΔΗΜΑΡ με τον Γιάννη Στουρνάρα όταν το κόμμα μετείχε στην κυβέρνηση), εξαπέλυσε μύδρους κατά του γραμματέα, Σπύρου Λυκούδη. Αν και ο κ. Λυκούδης -που έχει δηλώσει «ανοιχτός» στην κίνηση των «58»- έχει διευκρινίσει ότι εκφράζει προσωπικές του απόψεις, στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ διακινείται κείμενο του κ. Παπαθανασίου, στο οποίο αναφέρεται πως «ο γραμματέας δεν είναι γραμματέας του κόμματος, αλλά της Κεντρικής Επιτροπής και έχει εκλεγεί από αυτή για να οργανώνει τη δουλειά της. Δεν είναι ένα είδος αντιπροέδρου αρμόδιου για τα πολιτικά ζητήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα