Το ΚΚΕ εγκαλεί Λαφαζάνη για… «clopyright»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει προτείνει εδώ και καιρό στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τη συγκρότηση αυτών των επιτροπών και η εισήγησή του έχει γίνει αποδεκτή από το ανώτατο όργανο του κόμματος. Μάλιστα, η πρόταση Λαφαζάνη έχει βρεθεί στο επίκεντρο πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντίπαλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν κατηγορήσει

την Κουμουνδούρου πως, μέσω των «Λαϊκών Επιτροπών», επανέρχονται οι συνιστώσες από… το παράθυρο.

Μάλιστα, ο κ. Λαφαζάνης επανέφερε προ μερικών ημερών την πρότασή του, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή», στηλιτεύοντας την «αφάνταστη καθυστέρηση» του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στην υλοποίηση της σχετικής απόφασης.

«Δεν έχουν το θεό τους»

Η πρόταση Λαφαζάνη, όμως, δεν ενόχλησε μόνο ορισμένα στελέχη της Κουμουνδούρου, αλλά και τον Περισσό. Αυτό διότι το ΚΚΕ εδώ και χρόνια λειτουργεί στις γειτονιές «Λαϊκές Επιτροπές», οι οποίες αποτελούνται από τοπικά στελέχη και μέλη του κόμματος.
Έτσι, χθες, δημοσιεύθηκε ένα πολύ σκληρό κείμενο στην επίσημη ιστοσελίδα του ΚΚΕ, 902.gr, που υπογράφει ο Τάκης Βαρελας και σ’ αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγορούνται για «κλοπή ιδεών, προγράμματος και συνθημάτων». «Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει γίνει πλέον καθεστώς η κλοπή θέσεων και προτάσεων του ΚΚΕ, όπως επίσης και ονομάτων. Αυτή τη φορά την τιμητική τους έχουν οι Λαϊκές Επιτροπές. Δεν έχουν το θεό τους, τολμούν να χρησιμοποιούν ακριβώς ακόμη και τον ίδιο τίτλο», τονίζεται στο κείμενο, το οποίο συνεχίζει ως εξής:

«Θαυμάστε τον Π. Λαφαζάνη στην πρώτη πράξη στην «Αυγή» το Σάββατο 26 Οκτώβρη 2013: «Προοδευτική ανατροπή δεν πρόκειται να υπάρξει χωρίς ισχυρό κόμμα δραστήριων μελών, με παρουσία στους χώρους και τους αγώνες. Όπως προοδευτική ανατροπή δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ένα τέτοιο ισχυρό ριζοσπαστικό κόμμα να συμβάλλει αποφασιστικά στην πολιτική οργάνωση και κινητοποίηση ευρύτερα του λαού». Και συνεχίζοντας: «Αυτόν τον ρόλο καλούνται να παίξουν οι ενωτικές ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ παντού, στους χώρους δουλειάς και στις συνοικίες. Λαϊκές επιτροπές αγώνα για τα λαϊκά προβλήματα και την προοδευτική αλλαγή».

Αν ο τίτλος «ενωτικές ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ», που χρησιμοποιεί ο Π. Λαφαζάνης, δεν παραπέμπει αυτόματα σε σύγχυση με τις Λαϊκές Επιτροπές, που χρόνια δραστηριοποιούνται σχεδόν σε όλη τη χώρα, όπου συμμετέχουν αγωνιστές που υπερασπίζονται τα καθημερινά προβλήματα, τότε τι είναι;

Αν δεν είναι επαίσχυντη πράξη εμβολισμού στη δράση των Λαϊκών Επιτροπών, που στηρίζουν και συμμετέχουν και μέλη του ΚΚΕ, αλλά και πέρα από αυτό άλλοι που συμφωνούν με το πολιτικό πλαίσιό τους, τότε τι είναι;

Μας θυμίζει το ΠΑΣΟΚ που έκλεβε τα συνθήματα, για να παραπλανήσει το λαό, αποστεώνοντάς τα από κάθε ριζοσπαστικό περιεχόμενο.

Αν οι «ενωτικές ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ» του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν αντικειμενικό σκοπό να σπείρουν τη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό στη συγκρότηση ενός πραγματικού λαϊκού κινήματος για την υπεράσπιση των καθημερινών αναγκών του λαού, αλλά και στη δράση για τη διαμόρφωση ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, τότε τι είναι;

Παλιά τους τέχνη κόσκινο η εξαπάτηση. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια με τους οπορτουνιστές.

Σημειώστε για την ιστορία μερικά ονόματα, τίτλους οπορτουνιστικών κομμάτων από το 1974 που συντηρούν τη σύγχυση πέρα από τη δράση τους: ΚΚΕ εσ, ΚΚΕ – ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΕΑΡ, ΣΥΝ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα.

Μετάλλαξη στη μετάλλαξη, κατέληξαν σήμερα να γίνουν ο ένας εκ των μελλοντικών πυλώνων του αστικού συστήματος.

Έτσι λοιπόν άρχισαν κλόπυright. Αυτήν τη φορά μπήκαν στο στόχαστρο οι Λαϊκές Επιτροπές.

Όταν σήμερα χρησιμοποιούν το πρόθεμα «ενωτικές» στον τίτλο ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, τι συμπεράσματα βγάζουμε; Ότι υπάρχουν και άλλες, μη ενωτικές, υπονοώντας σαφέστατα αυτές όπου συμμετέχουν φίλοι και μέλη του ΚΚΕ, ταξικά συνδικάτα, δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της φτωχής αγροτιάς, χιλιάδες απλοί εργαζόμενοι, μικροεπαγγελματίες που αντιπαλεύουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Συνεχίζοντας στην «Αυγή», σημειώνει ο Π. Λαφαζάνης στην ίδια συνέντευξη:

«Έχουμε καθυστερήσει αφάνταστα σε αυτήν την κατεύθυνση και πρέπει να κινηθούμε να συμβάλουμε ταχύτατα στη συγκρότηση τέτοιων αυτόνομων λαϊκών επιτροπών με φαντασία και πρωτοτυπία, χωρίς καπελώματα, προκατασκευασμένες συνταγές και στεγνές ομοιομορφίες».

Δίνει το στίγμα ο Π. Λαφαζάνης, υπονοώντας βέβαια τη δράση των Λαϊκών Επιτροπών που στηρίζει το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντάς τες ως «καπελώματα του ΚΚΕ», καρμπόν αποφάσεις κλπ».

Keywords
Τυχαία Θέματα