Συνεχείς συναντήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου

Ξεκινώντας από σήμερα και τη συνάντησή τους με αντικείμενο τα ναυπηγεία και το ΕΣΠΑ, οι δύο άνδρες αναμένεται να βρεθούν αρκετές φορές ως την ερχόμενη εβδομάδα σε μία προσπάθεια να βρουν κοινό τόπο σε σειρά υποθέσεων που εκκρεμούν, όπως για παράδειγμα τα ενεργειακά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα, μνημονιακές και μη ρυθμίσεις. Την ίδια ώρα, στο ΠΑΣΟΚ προετοιμάζουν συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη και σε χαμηλότερο επίπεδο, καθώς και εσωτερική προετοιμασία προς διαμόρφωση της στάσης του κόμματος για κάθε θέμα που προκύπτει.

Ειδικότερα,

για σήμερα στις πέντε το απόγευμα, προγραμματίζεται η συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο τον ενιαίο φόρο ακινήτων που προωθεί η κυβέρνηση, στην κατεύθυνση των διορθωτικών κινήσεων και αλλαγών, ώστε το νομοσχέδιο να καταστεί δικαιότερο για τους πολίτες. «Οι βελτιώσεις είναι συνεχείς, όχι μόνο υπό την πίεση των βουλευτών, αλλά και γιατί έχουμε πλήρη συνείδηση των δυσκολιών της κοινωνίας», δήλωσε χθες για το θέμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με την Χαριλάου Τρικούπη να ρίχνει τώρα το βάρος στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την βελτίωση του νομοσχεδίου, θεωρώντας ότι οι επόμενες 20 μέρες που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση, επαρκούν για κάτι τέτοιο.

Στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν ακόμα στην ανάγκη για μη λήψη νέων μέτρων, με τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος να σημειώνει χθες πως «είναι βασική δέσμευση της προγραμματικής συμφωνίας». Αντιστοίχως, στο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιμένει πως πρέπει να ξανασυνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης και εκεί να αναδειχθεί συνολικά το θέμα της αναδιάρθρωσης της Δημόσιας Διοίκησης, ως στρατηγικό βήμα προς την ανάπτυξη, διαχωρίζοντας την έννοια της κινητικότητας από εκείνη της διαθεσιμότητας. «Πρέπει η κινητικότητα να διασφαλιστεί ως αυτοτελής θεσμός διαφάνειας και αξιολόγησης και να λειτουργεί προς όφελος της δημόσιας διοίκησης, ως ένας μηχανισμός αναβάθμισης της δημόσιας διοίκησης», δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τονίζοντας πάντως ότι πρέπει να εκπληρώσει η χώρα τις σχετικές της υποχρεώσεις.

Κατά τα λοιπά, νέα συνάντηση προγραμματίζεται, αυτή την φορά μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με τον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θάνο Μωραΐτη, με θέμα τις επαγγελματικές μισθώσεις. Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να διασφαλιστεί η προστασία των ενοικιαστών σε ικανοποιητικό βαθμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα