ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΔΗΜΑΡ

Τον έντονο προβληματισμό μεγάλης μερίδας του κόμματος, αλλά και το βαρύ κλίμα επιβεβαίωσε η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Αν και ο Φώτης Κουβέλης επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να μην απευθύνει αυστηρές προειδοποιήσεις σε βουλευτές του που απειλούν να καταψηφίσουν τα μέτρα (Βουδούρης, Μιχελογιαννάκης), ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

επιχείρησε να καθησυχάσει τους βουλευτές του, διαβεβαιώνοντάς τους ότι δε θα στηρίξει την εργασιακή εφεδρεία, δε θα συναινέσει σε μέτρα που οδηγούν σε απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά και πως δεν έχει ακόμη δει το τελικό πακέτο των μέτρων.

Με τον τρόπο αυτό, λέγοντας δηλαδή ότι δεν έχει δει τα τελικά μέτρα, ο Φώτης Κουβέλης επιχείρησε, σύμφωνα με εκτιμήσεις υψηλόβαθμων κομματικών παραγόντων, να κερδίσει πολύτιμο εσωκομματικό χρόνο, εν αναμονή των έντονων αντιδράσεων που θα επιφέρουν τα μέτρα, όταν πάρουν την τελική τους μορφή και ανακοινωθούν από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Πάντως, όπως φάνηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, οι δύο «αντάρτες» βουλευτές, οι κκ. Οδυσσέας Βουδούρης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης δεν σκοπεύουν να άρουν τις ενστάσεις τους, ούτε να σταματήσουν να… τις δημοσιοποιούν. Αμφότεροι μοίρασαν χθες δήλωση στους άλλους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, θέτοντας τις αντιρρήσεις τους στα σχεδιαζόμενα μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, στο επιτελείο Κουβέλη είναι κυρίαρχη η εκτίμηση ότι οι Βουδούρης-Μιχελογιαννάκης στρώνουν το έδαφος για την καταψήφιση των μέτρων και ήδη ο Οδυσσέας Βουδούρης αντιμετωπίζεται από τα ανώτατα κομματικά κλιμάκια ως «ξένο σώμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα