Και ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει την τρόικα τον Ιανουάριο

Η Κουμουνδούρου θα επιχειρήσει να «εκθέσει» την κυβέρνηση προβάλλοντας το θέμα της περίφημης «troika inquiry report», δηλαδή των μελών μιας επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία έχει αναλάβει να διερευνήσει όλα τα λάθη των «τροϊκανών» στο ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ήδη από προχθές, ζήτησε με επιστολή του από τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, να δεχθούν οι αρμόδιες

επιτροπές της Βουλής σε πλήρη σύνθεση τους ευρωβουλευτές που διερευνούν τα λάθη της τρόικας και ο Πρόεδρος της Βουλής απάντησε θετικά στο αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι Ότμακ Κάρας και Λεμ Χοάνγκ Νγκοκ θα έρθουν στην Αθήνα στις 8 και 9 Ιανουαρίου και θα συνεδριάσουν με τα μέλη των επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να ακούσουν τις απόψεις τους. Στην Κουμουνδούρου, λοιπόν, αναμένουν να δουν πώς θα τοποθετηθούν οι δύο ευρωβουλευτές, προκειμένου να επιτεθούν στη συνέχεια στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την πως «δεν εκμεταλλεύεται την απονομιμοποίηση της τρόικας διεθνώς, αλλά συνεχίζει να εκτελεί τις εντολές της».

Keywords
Τυχαία Θέματα