ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ

Η τελική κρίση

Συμπέρασμα: Αν η τρόικα δεν τα βρει όλα μαύρα κι άραχνα τον Σεπτέμβριο, εφόσον με άλλα λόγια η τρόικα πιστέψει την κυβέρνηση ότι θα εφαρμόσει τα μέτρα που ανακοινώνει μπορεί και να ελπίζουμε ως χώρα σε κάτι λιγότερο δραματικό.

Ο πρωθυπουργός είπε στην γερμανική εφημερίδα Bild που έχει πάρει καιρό τώρα τη σκυτάλη από το περιοδικό «Focus» στην εκστρατεία ανθελληνικότητας, ότι μια

ανάσα ψάχνουν οι ‘Έλληνες, όχι χρήματα. Η επιμήκυνση δεν σημαίνει απαραιτήτως περισσότερα χρήματα προς την Ελλάδα δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο φίλος της Ελλάδας μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ στην Αθήνα δήλωσε για μία ακόμη φορά αντίθετος με την έξοδο της χώρας μας  από το ευρώ. Επέμεινε κι αυτός φυσικά στη δημοσιονομική εξυγίανση κι επεσήμανε ότι η τελική κρίση θα γίνει μετά την έκθεση της τρόικας.

Πρέπει κι εμείς όμως να αντιληφθούμε ότι τα διάφορα παιγνίδια δεν μπορεί να συνεχισθούν άλλο. Πρέπει όλοι να συναισθανθούν ότι τα πράγματα δεν θα συνεχισθούν σαν ξέφραγο αμπέλι. Η φοροδιαφυγή θα πρέπει πάση θυσία να παταχθεί ώστε να σταματήσει η αφαίμαξη μισθών και συντάξεων. Οι νόμοι θα πρέπει να ισχύσουν κάποτε και σε αυτή τη χώρα. Όσο υπάρχουν επαγγέλματα, ξεπερνούν τα εκατό, τα οποία πανεύκολα φοροδιαφεύγουν και μην πηγαίνει το μυαλό σας συνεχώς στους γιατρούς και τους δικηγόρους, η μισθωτή εργασία και η σύνταξη θα είναι το αποκούμπι για να υπάρχουν χρήματα στον κουμπαρά.

Για παράδειγμα γνωρίζετε καθηγητή που να παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα και να κόβει αποδείξεις; Υπάρχει μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο αυτοκινήτων, ηλεκτρολογείο, φανοποιείο και ό,τι συναφές που να κόβει απόδειξη; Υπάρχει ραφτάδικο στη γειτονιά, εκεί που πήγατε να κοντύνετε το παντελόνι σας που να κόβει απόδειξη για το τάληρο που σας ζήτησαν; Ας αφήσουμε τη συμπαθή κατηγορία των ταβερνιάρηδων που σε όλη την Ελλάδα νησιωτική και ηπειρωτική φοροδιαφεύγει (μόνο τα κεντρικά και οι μεγάλες αλυσίδες κόβουν αποδεδειγμένα αποδείξεις) και τόσα άλλα… Ας μην αναζητούμε παντού εχθρούς κι ας αναλογισθούμε αν είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα