ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ

Παρότι δυο μόνο ήταν οι νεκροί σήμερα από ανταλλαγή πυρών στην Τρίπολη του Λιβάνου, η κρατική Ασφάλεια ανησυχεί για ξέσπασμα βίαιων θρησκευτικών συγκρούσεων, που θα μεταφέρουν την ένταση της Συρίας στην γείτονα χώρα.

Τις τελευταίες έξι ημέρες, 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις στην Τρίπολη. Οι κρατικές Αρχές επιχειρούν να περιορίσουν τις εντάσεις και την περασμένη Πέμπτη, ο στρατός του Λιβάνου παρέταξε άρματα μάχης και στρατεύματα. Η βία επικεντρώνεται σε μια περιοχή, όπου

οι συνοικίες των αλαουιτών συνορεύουν με σουνιτικές γειτονιές και γενικά δεν έχουν επεκταθεί στην υπόλοιπη πόλη ή στην υπόλοιπη χώρα.

Ωστόσο, υπάρχει ο φόβος ότι οι συγκρούσεις θα επεκταθούν σε όλη την χώρα, πυροδοτούμενες από τον θρησκευτικό πόλεμο, όπως αυτός έχει εξελιχθεί στην Συρία. Σημειωτέον ότι οι σουνίτες στη Συρία αποτέλεσαν την κινητήρια δύναμη της 17μηνης εξέγερσης εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, η μειονοτική αλαουίτικη σέχτα του οποίου κυριάρχησε στην πολιτική και στρατιωτική ελίτ για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα