ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΧΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛ ΚΆΙΝΤΑ

Πέτυχαν στόχο ξανά επί πακιστανικού εδάφους, τα πυρά αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, που καταδίωκαν υψηλόβαθμους συνδέσμους της Αλ Κάιντα, όπως ισχυρίζονται αφγανικές πηγές, αλλά μένει να επιβεβαιωθεί.

 Έτσι, σήμερα, η  αφγανική υπηρεσία πληροφοριών ανακοίνωσε την δολοφονία του Μπαντρουντίν Χακάνι, επιχειρησιακού διοικητή συνδεόμενου με την Αλ Κάιντα και γιου του ιδρυτή του δικτύου «Χανάκι». «Οι πληροφορίες μας βασίζονται στην υποκλοπή μιας συνομιλίας ανάμεσα στους άνδρες του

Χακάνι που βρίσκονται επί του εδάφους, οι οποίοι επιβεβαίωσαν πως είναι νεκρός», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Εθνικής Διοίκησης Ασφαλείας, Λουτφάλαχ Μασάλ.

Ο θάνατος του Μπαντρουντίν Χακάνι, γιου του ιδρυτή του δικτύου Χακάνι, Τζαλαλουντίν Χακάνι, κυκλοφορούσε ως φήμη αλλά είχε διαψευσθεί από τους Ταλιμπάν, των οποίων ήταν σύμμαχος. Αν επιβεβαιωθεί ο θάνατος του Μπαντρουντίν, θα είναι ένα ισχυρό πλήγμα για το δίκτυο που θεωρείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως μεγάλη απειλή στον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Σημειωτέον ότι τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σκότωσαν τουλάχιστον 18 ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή των φυλών του Ουαζιριστάν, στο βόρειο Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα