Για εκλογές ετοιμάζεται η ΔΗΜΑΡ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Φώτης Κουβέλης, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr άφησε χθες ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, καθώς ενημέρωσε τα στελέχη του ότι αν ο Αντώνης Σαμαράς δεν κάνει πίσω, τότε η ρήξη μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων θα είναι αναπόφευκτη. Εξάλλου,

ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αξιολογεί ως ένδειξη αδιαλλαξίας τη φράση που άκουσε τη Δευτέρα, από τα πρωθυπουργικά χείλη. «Δεν μπορώ να κάνω πίσω σε μια μείζονα μεταρρυθμιστική κίνηση, όπως η ΕΡΤ», απάντησε κοφτά ο Αντώνης Σαμαράς, στις επίμονες απαιτήσεις Βενιζέλου-Κουβέλη να ανοίξει τώρα η ΕΡΤ ως είχε και να δουν τα υπόλοιπα μετά.

«Κακός οιωνός το μαύρο»

Συν τοις άλλοις, στην Αγίου Κωνσταντίνου επισημαίνουν ότι η προδιάθεση του Φώτη Κουβέλη θα παραμείνει αρνητική, αν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προσέλθει στη σημερινή σύσκεψη αρχηγών με το «μαύρο» να παραμένει στις δημόσιες συχνότητες. «Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι θα ανεχθούμε να μας αιφνιδιάσουν και να μας γελοιοποιήσουν με ένα υποτυπώδες πρόγραμμα που θα βγαίνει με 30 εργαζόμενους από πειρατικά στούντιο-φαντάσματα», διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σήμερα, ο Φώτης Κουβέλης προσέρχεται στη σύσκεψη αρχηγών έτοιμος… για όλα. «Θα είναι κακό σήμα για τη συνάντηση, αν πάμε με την οθόνη μαύρη», επισήμανε χθες και ο ίδιος ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και την Έλλη Στάη.

«Παράθυρο» για αλλαγή πρωθυπουργού

Πάντως, αν τα πράγματα σήμερα φτάσουν στα άκρα, ο Φώτης Κουβέλης αναμένεται να θέσει στο τραπέζι με ένταση το σενάριο να αλλάξει πρωθυπουργός, προκειμένου να αποφευχθούν οι εκλογές. Εξάλλου, επιβεβαιώνοντας προχθές το matrix24.gr, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απάντησε στον πρωθυπουργό ότι «υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε τις εκλογές», υπονοώντας την αλλαγή πρωθυπουργού. Σε περίπτωση ρήξης, ο κ. Κουβέλης θα θελήσει, με τον τρόπο αυτό, να «εκθέσει» τον Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον πως «σέρνει τη χώρα στις κάλπες γιατί δεν δέχεται να κάνει πίσω και να απελευθερώσει τις εξελίξεις».

Τέλος, δεν μπορεί να αποκλειστεί το σενάριο, ακόμη κι αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείξει διάθεση συμβιβασμού, να παραμείνει ανυποχώρητος -μόνος του- ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, ήδη από χθες το απόγευμα,καλλιεργούνταν σενάρια που ήθελαν τον Φώτη Κουβέλη, αν δει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποχωρεί στην επιμονή Σαμαρά, να ανακοινώσει ότι αποχωρεί από το κυβερνητικό σχήμα. Σε κάθε περίπτωση, συνεργάτες του προέδρου της ΔΗΜΑΡ αναγνωρίζουν ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναγκαστεί να «συρθεί» πίσω από τη στάση Κουβέλη και τότε, οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις θα είναι και πάλι αναπόφευκτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα